Η μυστική συνάντηση των βουλευτών

Η μυστική συνάντηση των βουλευτών

Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν διαγραφέντες βουλευτές ή βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και προέρχονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο της Βουλής που στεγάζει τα γραφεία των Βουλευτών στην οδό Σέκερη.

Το ραντεβού δόθηκε μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας και στη συνέχεια διαγράφηκε από την ΝΔ, ιδρύοντας το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.

Ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε τις προηγούμενες μέρες απέστειλε επιστολή στους ανεξάρτητους βουλευτές, στην οποία μεταξύ άλλων τους γράφει:

«Όπως σας είναι γνωστό, ο κανονισμός λειτουργίας της Βουλής «ευνοεί» – και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό – τις συντεταγμένες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Χωρίς αυτό να είναι παράλογο, εντούτοις δημιουργεί πρόβλημα στην επαρκή εκπροσώπηση και ανάδειξη των ανεξαρτήτων «φωνών».

Κατά συνέπεια, δημιουργεί ζήτημα ουσιαστικής Δημοκρατίας, αφού και οι Βουλευτές, που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων δεν παύουν να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των 300 εκπροσώπων του ελληνικού λαού, εκφράζοντας ένα τμήμα του.

Για τον λόγο αυτό, σας προσκαλώ σε συνάντηση των ανεξάρτητων Βουλευτών, ώστε να συζητήσουμε τις δυνατότητες που διανοίγονται μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού Βουλευτών για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδος, προκειμένου να ανταλλάξουμε σκέψεις και προτάσεις, ώστε να ενδυναμωθεί η «φωνή» των ανεξάρτητων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (του καθενός φυσικά, από την δική του ιδεολογική και πολιτική σκοπιά)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ