“Όχι” της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

 “Όχι” της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Να μη δοθεί θετική ψήφος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, η οποία συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφασίστηκε στην σύσκεψη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, συγκάλεσε σύσκεψη της ΚΟ του κόμματος τόνισε μιλώντας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι έθεσε προς τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με γνώμονα την ανάγκη οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι, μετά τις αποφάσεις, η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ