Ένα «Κουνούπι» για τους Νίκο Ψαρρά και Μυρτώ Αλικάκη – Αποκλειστική πόζα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μπορεί να κάνουν διάφορα και διαφορετικά «χτυπήματα» οι ταλαντούχοι Νίκος Ψαρράς και Μυρτώ Αλικάκη, σχεδιάζουν όμως και ένα «πάντρεμα» σε ηχητική παράσταση. Ο πρώτος κάνει πρόβες για την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» που θα δούμε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη αλλά και γυρίσματα για την σειρά «Αγγελική», ενώ η δεύτερη «μοιράζεται» στα γυρίσματα της τοπ σειράς «Σιωπηλός δρόμος» και τις πρόβες για τον «Οθέλλο» που σκηνοθετούν οι Χειλάκης- Δούνιας και που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα.

Παράλληλα όμως κάνουν και κάτι μαζί! Τι; Θα στο αποκαλύψω-και αυτό!-πρώτος! Θα τους απολαύσουμε στην ηχητική παράσταση «Το κουνούπι»που υπογράφει συγγραφικά η Ζέτη Φίτσιου και σκηνοθετικά ο Ανδρέας Φλουράκης! Πάμε να στα πω αναλυτικά!

Το www.iroes.art, μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του πρώτου Radio Play Theater «Το Πάτωμα» και τους 35.000 ακροατές του, επιστρέφει με το νέο θεατρικό έργο της Ζέτης Φίτσιου με τίτλο “Το κουνούπι” που θα παρουσιαστεί ως ηχητική παράσταση. Στο www.iroes.art η τέχνη του θεάτρου συναντά το πιο σαγηνευτικό επικοινωνιακό μέσο, το ραδιόφωνο. Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι μια καθαρά ακουστική παράσταση. Χωρίς οπτικά ερεθίσματα, αναπτύσσεται μέσα από το διάλογο, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ. Ο ακροατής έχει την ελευθερία να «δει» τους χαρακτήρες και την ιστορία χρησιμοποιώντας τη φαντασία του. Η μακρά παράδοση του ραδιοφωνικού θεάτρου σήμερα αναβιώνει και ανανεώνεται κερδίζοντας όλο και περισσότερους καινούριους ακροατές.

Το στόρι του …Κουνουπιού

Σε ένα δωμάτιο, που έχει μείνει κλειστό από καιρό, ένα ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κοιμούνται σε έναν συνεχόμενο ύπνο. Ξαφνικά ένας θόρυβος έρχεται να ταράξει την ησυχία και τους αναγκάζει να ξυπνήσουν ύστερα από πολύ καιρό. Αρχικά αδυνατούν να αναγνωρίσουν την αιτία που προκαλεί αυτόν τον περίεργο θόρυβο και τρομάζουν. Μόλις όμως συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που τους έχει ταράξει είναι απλώς ένα κουνούπι, τότε παίρνουν το πάνω χέρι και προσπαθούν να το εξαφανίσουν. Όμως το κουνούπι αντεπιτίθεται με τον χειρότερο τρόπο, αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν επιτέλους από το κρεβάτι και να ξυπνήσουν μια και καλή από τον αδιάκοπο ύπνο της καθημερινότητάς τους.

Το συμβολικό αυτό έργο, μέσα από το μαύρο του χιούμορ, φέρνει μπροστά μας το θέμα της αφύπνισης του ανθρώπου που εγκλωβισμένος μέσα στα στενά όρια της καθημερινότητα του ξεχνά ακόμα και να ξυπνήσει.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Με αυτό το έξυπνο και ψυχαγωγικό έργο και με το αγαπημένο της όχημα του «λογικού παραλόγου», η Ζέτη Φίτσιου συνεχίζει να μας προσφέρει ένα πρόσφορο έδαφος για ενδοσκόπηση και προβληματισμό πάνω στην εμπειρία της σύγχρονης ζωής.

ΙΝFOΠαίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Ψαρράς

Έργο: Ζέτη Φίτσιου

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Παρίσσης

Φωτογραφίες: Διονύσης Κούτσης

Σχεδιασμός αφίσας: Μαριέττα Μπιτσακάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Τζίτζι Μιχαηλίδη

Social Media Manager: Ανδρέας Κυριακάκης

Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

Η ηχογράφηση έγινε στο STUDIO PRAXIS

-Από τις 21 Μαίου στο iroes.art

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ