• Μπήκαμε στις πρόβες της «Κυρίας Επιθεώρησης» που ετοιμάζει στο «Βέμπο» ο Δελαπόρτας

  4:05 μμ, Τρίτη 08 Σεπ 2020 4:05 μμ, Τρίτη 08 Σεπ 2020

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Πρώτος πρόδωσα πως ο «δαιμόνιος» καλλιτεχνικά Μάκης Δελαπόρτας θα «χτυπήσει» στο «Βέμπο» με την υπερπαραγωγή «Η Κυρία Επιθεώρηση» και πρώτος αποκάλυψα τον γερό θίασο που έφτιαξε, για να επανέλθω με το ότι «έκλεισε»σε αυτόν και τον εξαίρετο Κώστα Μακεδόνα! Τώρα, τρύπωσα στο ιστορικό θέατρο «Βέμπο»και σου έχω τα πρώτα κλικ, από τις πρόβες που γίνονται για την υποσχόμενη αυτή δουλειά.Δες φωτογραφίες και πάμε να στα πω όλα αναλυτικά; Ε,ναι φύγαμε!

  Η νέα μουσική παράσταση των καίριων Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου «Η Κυρία Επιθεώρηση» έρχεται από τον Οκτώβριο στο θέατρο Βέμπο! Πρόκειται για ένα υποσχόμενο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης, μέσα από κωμικά κείμενα, χορευτικά και τραγούδια, των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου!

  «Η Κυρία Επιθεώρηση», με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις – σταθμούς (τουλάχιστον μιας εκατονταετίας), προσαρμοσμένα στο σήμερα – έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους παλιότερους, τον μοναδικό «αλά ελληνικά» συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το γκλάμορους θέαμα των Παρισινών καμπαρέ!Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια, με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου, έρχονται να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της«Κυρίας Επιθεώρησης»

  Από τα «Παναθήναια» της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, από την πανδημία του 1919 μέχρι την κορωνοιό των ημερών μας και από το ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας του 1929, μέχρι και τις σημερινές σοβαρές διαφορές μας με τη γείτονα χώρα, η «Κυρία επιθεώρηση» παρουσιάζει όλα εκείνα τα θέματα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν τον Έλληνα του τότε και του σήμερα, με τον πιο σατυρικό και ξεκαρδιστικό τρόπο.

  Ας βάλουμε λοιπόν τα «καλά» μας, και ας υποδεχτούμε την «Κυρία Επιθεώρηση» σ ένα μοναδικό ταξίδι στον δικό της μαγικό κόσμο… παρέα με τους εξαιρετικούς Γιάννη Ζουγανέλη, Σοφία Μουτίδου, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λότσάρη, Παναγιώτη Πετράκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Αφηγητής ο Μάκης Δελαπόρτας (που υπογράφει και την σκηνοθεσία). Σε ρόλο – έκπληξη… ο μοναδικός Κώστας Μακεδόνας.

  Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας

  Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Παγιάτης

  Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

  Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς

  Χορός: Κοσμάς Μεταξόπουλος, Ελευθερία Κοντογιώργη, Ελένη Δήμου, Νίκος Δάμος, Σαβίνα Σαμαρά, Ντιάνα Νταβίντοβα.

  Κατασκευή κοστουμιών: Σίλια Δεμίρη

  Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Ζαράγκαλης

  Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα