Η γερή παράσταση «Ομμάτια δακρώμενα»… μετακομίζει στην… Καλαμαριά

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αφού κέρδισε κοινό και ειδήμονες η παράσταση «Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα», που έφτιαξε ο άξιος Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευσμένος από το ομότιτλο έργο της καίριας Τάνιας Χαροκόπου, θα… επανέλθει στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη, αλλά στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη πλέον και για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων! Σημειώστε: Παρασκευή 3 και 24 Ιανουαρίου, Σάββατο 4 και 25 Ιανουαρίου και Κυριακή 26 Ιανουαρίου. Το έργο διαδραματίζεται στην Τραπεζούντα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ενός γεγονότος που μαζί με την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασυρίων αμαύρωσε την σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία με τον πιο παράλογο και απρόβλεπτο τρόπο.

Γεγονός που επαναλήφθηκε με το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η τέχνη οφείλει να κατανοεί και να παρουσιάζει τα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όχι για να ξαναβιώνουμε τον πόνο και την αγριότητα σαν αισθητική πραγματικότητα, αλλά σαν ενθουσιασμό και θετική σκέψη, πως θα μείνουν άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας, ώστε να μην τρομάξουμε ποτέ ξανά από τον φόβο που γεννάει το μίσος, αλλά να το καταπνίξουμε από την πολλή αγάπη.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά :

Βερόνικα Αργέντζη, Τάκης Βαμβακίδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Fide Kioksal, Ορφέας Παπαδόπουλος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νίκος Πολοζιάνης .

Μαζί τους οι Γεωργία Ζώη και Δημήτρης Πετρόπουλος .Φιλική συμμετοχή : Χριστίνα Σαχινίδου. Στον ρόλο του Κωνσταντή, ο Δήμος Αβδελιώδης [κινηματογραφημένο]

Τη μουσική συνθέτει και εκτελεί σε παγκόσμια πρώτη ο καλλιτέχνης Θεόφιλος Πουταχίδης .Το τραγούδι «Ομμάτα Δακρωμένα» τραγουδούν ζωντανά οι Δέσποινα Φιλίππου και ο Θεόφιλος Πουταχίδης. Μαζί τους παίζουν ζωντανά οι μουσικοί Πόλυς Σταματιάδης (καχόν) και Λάκης Παναγιωτίδης (κιθάρα)

Ευχαριστίες στην Ένωση Ποντίων Πολίχνης :

Χοροδιδάσκαλος : Κλεάνθης Σιαμλίδης

Χορευτές : Πελοπίδας Πουρσανίδης, Χρήστος Ασλανίδης, Αντώνης Παπαγερίδης, Ιωάννης Γιαννουλίδης, Ιωάννης Βεργιαννίδης, Σωκράτης Τοπαλίδης

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία : Δήμος Αβδελιώδης

Βοηθός σκηνοθέτη : Στεφανία Βλάχου

Σχεδιασμός φωτισμού : Αλέξανδρος Πολιτάκης

Καλλιτεχνικός σχεδιασμός- Σκηνογράφος- Επιμέλεια κοστουμιών : Ανθή Πετρουλάκη

Φωτογραφίες : Κορνηλία Σιδηρά, Πάνος Γιαννακόπουλος

Κομμώσεις – Μακιγιάζ Teta’s Beauty Salon

Κομμώσεις Θεσσαλονίκης : Νίκος Σούρας

Σύμβουλος παραγωγής – Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία και προβολή : Νταίζη Λεμπέση

Οργάνωση παραγωγής : Τέτα Καμπουρέλη

Διεύθυνση παραγωγής : Χριστίνα Σαχινίδου

Παραγωγή : ΘΕΑΤΡΟΚΙΝΗΜΑ PRODUCTION – Βασίλης Γκουρούσης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ