• Λιβανός-Σολδάτος ξανά μαζί για τη...Μαίρυλιν

  10:42 μμ, Κυριακή 16 Ιουν 2019 10:42 μμ, Κυριακή 16 Ιουν 2019

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Οι “Θεατρίνων Θεατές” υπερασπιζόμενοι το θέατρο ρεπερτορίου κι έχοντας προσεγγίσει επιτυχώς άξιους συγγραφείς του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου επιστρέφουν στο Γιάννη Σολδάτο.Μετά τον Pasolini και τον Fellini- που βραβεύτηκε σαν καλύτερη παράσταση στο 2th Inter Balcan Festival-ο Σολδάτος αγγίζει και πάλι τους μύθους, αυτή τη φορά του Ηollywood, στη φθορά τους. “Τo βράδυ που η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών” ονομάζει το έργο του και ο Λιβανός καταπιάνεται με το είδος που αγαπά και γνωρίζει καλά,το μιούζικαλ!

  Που πάνε οι ήρωες όταν δραπετεύουν από την καθημερινότητα τους, θα μπορούσε να ναι ο υπότιτλος αυτού του σκληρού – ερωτικού μαύρου musical vaudeville στο οποίο καλούμαστε να συν – ταξιδέψουμε με την ανθρώπινη πλευρά των κινηματογραφικών συμβόλων , με το ρεαλισμό και την πτώση , την Αυταπάρνηση της Δημιουργίας και κυρίως τη ματαιότητα της Επικοινωνίας σε ένα κόσμο που οι Star επαναπροσδιορίζονται και μιλούν τη γλώσσα της Αλήθειας. Το ποιος πραγματικά είμαι και το ποιος πρόβαλα ότι υπήρξα. Παραμορφωτικοί καθρέφτες παντού και η αλήθεια της ύπαρξης γυμνή. Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο μουσικό ανέβασμα ενός λυρικού κειμένου που ηρωοποιεί το φθαρτό. Ο θεατής θα κλιθεί να μπει από την κλειδαρότρυπα σχεδόν στον panoramic χώρο των Studios Hollywod ή μήπως στη Μεταθανάτια αίθουσα Υποδοχής που δίνεται ένας ακόμα χορός; Η ασκημένη ομάδα των Θεατρίνων Θεατές θα αρχίσει άμεσα την προετοιμασία της παράστασης.Να προσθέσουμε ότι όλο το θέατρο θα γίνει ένα τεράστιο studio,στο οποίο η εικονική πραγματικότητα θα «τρέχει» παράλληλα με τη ρεαλιστική. Η χρήση πολυμέσων θα βοηθήσει ν΄ αποτυπωθεί καλύτερα η αλήθεια του διττού παιχνιδιού της ύπαρξης. Με σταθερούς συνεργάτες οι Θεατρίνων Θεατές προετοιμάζουν τη νέα τους φιλόδοξη παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα μες τον Οκτώβρη στο ανανεωμένο Studio Κυψέλης - που και φέτος φιλοδοξεί να εκπλήξει , με μια σειρά από ιδαίτερες συνεργασίες και σημαντικά έργα. Ειδικότερα στη Μαίρυλιν των Σολδάτου - Λιβανού θα δούμε τους καίριους Καίτη Ιμπροχώρη,Νίκο Γιάννακα,Γιάννη Τσιώμου,Μάνο Χατζηγεωργίου,Σοφία Μπεράτη Νίκο Χαλατζίδη,Όλγα Πρωτονοταρίου, Μαρία Δρακοπούλου,Σόνια Κωτίδου κ.α. Η διανομή θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

  Σκηνοθεσία και φωτισμούς θα κάνει ο Γιώργος Λιβανός , σκηνικά και κοστούμια η Δέσποινα Βολίδη,μουσική ο Σάκης Τσιλίκης, κινηματογράφηση ο Γιάννης Σολδάτος, χορογραφίες ο Σίμωνας Πάτροκλος , μοντάζ ο Αντώνης Μανδρανής, φωτογραφίες οι Ζώης Τριανταφύλλου-Κώστας Βολιώτης, ενώ τους στίχους υπογράφουν ο Γιώργος Λιβανός και η Μαριάννα Τόλη ( πρόκειται για επιλογή από στίχους που είχε γράψει για την ομάδα) ενώ ζωντανά στο πιάνο θα συνοδεύει την παράσταση η Νίκη Γκουντούμη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα