Η πρώτη φωτογραφία του «Βικτόρ» που ετοιμάζει ο Αναστασάκης με τον Ντάρμα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο τάχιστα ανερχόμενος Βασίλης Ντάρμας που …έκλεψε κοινό και ειδήμονες με την εξαιρετική ερμηνεία του στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», είναι ο …Βικτόρ που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασάκης για το ανέβασμα του «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία»που θα δούμε στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών! Το enikos.gr εξασφάλισε την πρώτη φωτογραφία της φιλόδοξης δουλειάς που τράβηξε ο καίριος Τάσος Θώμογλου για την προώθησή της,στην οποία ο εξαίρετος Ντάρμας ποζάρει ως Βικτόρ! Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης πιστεύει πολύ στο ταλέντο του νέου ηθοποιού για αυτό κι όχι μόνο τον κράτησε στο δυναμικό του θεάτρου, αλλά και του έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπουδαίο έργο που θα σκηνοθετήσει σε μετάφραση του ακριβού μας πάντα Παύλου Μάτεσι.Πάμε να στα πω όλα για την υποσχόμενη παραγωγή που θα ανέβει στις 11 Ιουλίου και την οποία φυσικά δεν θα χάσω!

Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ είναι η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών-η άλλη είναι η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»που ετοιμάζει με μεράκι ο Γιάννης Καλαβριανός.

Ο εννιάχρονος Βικτόρ –στον ρόλο ο Βασίλης Ντάρμας!- τη μέρα των γενεθλίων του αποφασίζει να αποτινάξει την ταυτότητα του υποδειγματικού γιου και να ξεσκεπάσει όλα τα καλώς κρυμμένα – κακώς κείμενα, της οικογένειάς του. Τραβώντας αργά και επιδέξια το σεντόνι της αστικής υποκρισίας, κατευθύνει τα πράγματα μέχρι το τέλος του έργου σε αποκαλύψεις που οδηγούν στη διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης, του πατριωτικού εφησυχασμού, της κοινωνικής σύμβασης. Ο Βικτόρ με την ειλικρίνεια, την αφέλεια, την αθωότητα αλλά και την πονηράδα ενός παιδιού, επιτίθεται σε όσα δεν μπορεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί ως προϋποθέσεις μιας ασφαλούς και ήσυχης κοινωνικής ζωής.

Εκπρόσωπος του κινήματος του σουρεαλισμού, ο Ροζέ Βιτράκ συνθέτει ένα πρωτότυπο έργο με όπλα του το χιούμορ, τον λυρισμό και την πρόκληση. Στρέφει τα βέλη του ενάντια στην αστική οικογένεια, τοποθετώντας τον θεατή στα ανασφαλή εδάφη μιας κωμωδίας με… «τραγικόν τέλος». Το έργο ανεβαίνει 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο ΚΘΒΕ.

«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις, Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Eπιμέλεια κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Ά Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαστυλιανός, ΄Β Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Κυριαζή, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη,Βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Γιώργος Μιχαλάκος, Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Δέσποινα Τουτουντσόγλου, Βοηθός οργάνωσης παραγωγής (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Γιώργος Γκρίνιας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Ντάρμας (Βικτόρ), Σοφία Καλεμκερίδου (Λιλή), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος), Μαρία Μπαγανά (Αιμιλία), Γωγώ Παπαϊωάννου (Εσθήρ), Φωτεινή Τιμοθέου (Θηρεσία), Θάνος Φερετζέλης (Αντωνάκης), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ίντα), Κώστας Σαντάς (Στρατηγός), Γιώργος Παπαστυλιανός (Γιατρός), Γεωργία Κυριαζή (Μαρία)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ