Με Μάινα και Βλάχο ανεβάζει την «Οδύσσεια» η Σπυράτου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η χαρισματική Σοφία Σπυράτου είναι πανέτοιμη να …κλέψει μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά τον επόμενο χειμώνα με την «Οδύσσεια» που «μαγειρεύει»με εκλεκτούς συντελεστές. Την διασκευή θα υπογράψει ο στενός συνεργάτης της Στρατής Πασχάλης,η ίδια πέρα θα κάνει σκηνοθεσία και χορογραφία, ενώ τα σκηνικά-κοστούμια έχει αναλάβει ο Μανόλης Παντελιδάκης.Σκηνοθεσία βίντεο και 3D κάνει ο Νίκος Σούλης, ενώ πρωτότυπη μουσικά και τραγούδια γράφει ο Μιλτιάδης Παπαστάμου,με τον Λευτέρη Παυλόπουλο θα έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των φωτισμών! Σούπερ!

ΠΑΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ.Τον ρόλο του Ομήρου θα κρατήσει ο έμπειρος Στέλιος Μάινας κι αυτόν του Οδυσσέα ο ικανός Πάνος Βλάχος! Μαζί τους θα έχουν 15 ακόμα ηθοποιούς, τραγουδιστές, εναέριους ακροβάτες και χορευτές!

ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ ΟΛΑ.Οδύσσεια: Μια υπερπαραγωγή όπου συνδυάζει λόγο, μουσική, θεατρικά εφέ, σκηνικά, κουστούμια, μάσκες, video και 3D σε μία διαδραστική υποσχόμενη παράσταση

Να τι σημειώνει η Σοφία Σπυράτου για τη δουλειά «Η Οδύσσεια είναι το πιο αγαπημένο έπος των παιδιών, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες, έχει δώσει τη βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκαν διασκευές για παιδιά και για μεγάλους, κινούμενα σχέδια, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, ακόμα και Θέατρο Σκιών.Αυτό το παραμύθι, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ανθρώπων από τότε που πρωτακούστηκε από το στόμα του θεϊκού λυράρη, θέλουμε να αναπαραστήσουμε στην φετινή μας θεατρική περιπέτεια, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και οι τεχνικές του σύγχρονου θεάτρου.Η παράσταση πραγματοποιείται με μία πλειάδα συνεργατών που έχουν ασχοληθεί με πάθος, μαστοριά και αγάπη με το θέατρο και το παιδικό θέατρο πού γαλουχεί τους αυριανούς θεατές. Η ομάδα μας πιστεύει ακράδαντα ότι παιδικό θέατρο είναι μόνο το καλό θέατρο, που παρακολουθούν με το ίδιο ενδιαφέρον και οι γονείς των παιδιών. Απευθυνόμαστε στα σημερινά παιδιά και θέλουμε η παράστασή μας να έχει όλα αυτά τα στοιχεία που θα τα συναρπάσουν, θα τα συγκινήσουν και θα τα μαγέψουν. Ο στόλος των Ελλήνων που ξεκινάει για το γυρισμό, οι φουρτούνες και οι περιπέτειες της θάλασσας, τα μυθολογικά τέρατα που αναπαριστώνται από ακροβάτες, αλλά και οι υπερμεγέθεις κούκλες για τη σκύλα με τα πέντε κεφάλια για τον Κύκλωπα, 3D animation για τα βέλη που σκοτώνουν τους μνηστήρες, η συγκινητική άφιξη του Οδυσσέα στον Άδη, όπου τα ύδατα της Στυγός παραμερίζουν για να περάσει και να συναντήσει τη μάνα του, η αφρικανική χώρα των λωτοφάγων, η έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας στη Σικελία όπου τοποθετείται Η Σπηλιά του Κύκλωπα και άλλα πολλά. Τα σημερινά παιδιά είναι εθισμένα στη γρήγορη δράση και στην εικόνα μέσω της τηλεόρασης του κινηματογράφου, αλλά και των video games. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την εποχή που ζούμε, η δική μας φιλοδοξία είναι χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας να περάσουμε στα παιδιά την ποίηση του ελληνικού λόγου. την καταγωγή και το διηνεκές της Οδύσσειας, αλλά και ότι πρεσβεύει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου: τη σημασία του ταξιδιού, τη φαντασία, την εφευρετικότητα του ανθρώπινου μυαλού, την δίψα για περιπέτεια και ανακαλύψεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ