Και «Blue Jasmin» και «Γίδα» για την Ελένη Ράντου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Real bomb! Η ακάματη καλλιτεχνική Ελένη Ράντου μας ετοιμάζει διπλό θεατρικό «χτύπημα» φέτος το χειμώνα. Πέρα από το συναρπαστικό «Blue Jasmin»του Γούντι Άλεν που ετοιμάζει πυρετωδώς για το «Διάνα»της με σκηνοθέτη τον σημαντικό Σταμάτη Φασουλή, θα …χτυπήσει και στο «Θησείον-ένα θέατρο για τον πολιτισμό»! Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου η εξαιρετική πρωταγωνίστρια θα παίξει στο αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμι «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια» που θα ανέβει σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.Το ραντεβού θα δίνεται από τις 14 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη και πλάι στη Ράντου θα δούμε τους άξιους Νίκο Κουρή, Γιάννη Δρακόπουλο, Μιχαήλ Ταμπακάκη.Πρόκειται για μια παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Το τελευταίο έργο (2003) του βραβευμένου με τέσσερα Πούλιτζερ Αμερικάνου συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του. Ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του, ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία τυχαίνει να είναι… γίδα! Ένας δημοσιογράφος και φίλος της οικογένειας το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του, με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε. Η «Γίδα», έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

-Εδώ θέλω να αναφέρω ξεχωριστά ότι το ισχυρό δίδυμο Χανιωτάκη-Σκαφίδα που ανέλαβαν δυναμικά το «Θησείον-ένα θέατρο για τον πολιτισμό» έχουν φτιάξει ένα εξαιρετικά ελκυστικό «μενού»για αυτό!Έχω γράψει ήδη για τον υποσχόμενο «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν», γράφω τώρα για την «Γίδα»κι αύριο που θα γίνει η παρουσίαση του ρεπερτορίου τους θα επανέλθω με λεπτομέρειες για αυτό.Εύγε παίδες και καλή δύναμη. Όρεξη να έχετε και να φτιάχνετε γερές δουλειές και να φιλοξενείται «άσσους»στο θέατρό σας!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ