Οι πρώτες φωτογραφίες από την «Γκιλοτίνα» που ετοιμάζει ο Γιάννης Μόρτζος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Τι «μαγειρεύει» στις «Τέσσερις εποχές» ο ακάματος καλλιτεχνικά Γιάννης Μόρτζος; Στο φιλόξενο θεατράκι της Μοσχονησίων στην πλατεία Αμερικής θα ανεβάσει την «Γκιλοτίνα»του Γ.Α.Χριστοδούλου με γερό θίασο.Το enikos.gr μπήκε στην πρόβα της φιλόδοξης δουλειάς κι έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες από αυτή.Πάμε να σου πω τις λεπτομέρειες τώρα!Πάμε με στόρι…

ΣΕ μια πρωτεύουσα, μια νύχτα κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης, τέσσερις άνθρωποι συναντιούνται σε ένα κρατητήριο .Έξω, στην κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποιείται μεγαλειώδης συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε δύο παρατάξεις.Την ίδια στιγμή, έντεκα άνθρωποι των κέντρων εξουσίας, αποφασίζουν για την τύχη της Ευρώπης και την πορεία της προς ένα καλύτερο μέλλον. Ένας άστεγος(Εμμανουήλ] , μία επαναστάτρια (Ειρήνη), ένας αγαθός μικροκλέφτης (Αντουάν ) και ένας αστυνομικός (Βασίλης), όλη τη νύχτα αναλύουν το γεγονός, έχοντας ο καθένας -στην αρχή τουλάχιστον- την δική του εμμονική άποψη. Μια άποψη, που προέρχεται από τις δικές τους εμπειρίες ζωής και κυρίως από τα παιδικά τους βιώματα.Στην εξέλιξη του έργου, αποκαλύπτεται πως ο Βασίλης και η Ειρήνη γνωρίζονται από παιδιά στο ορφανοτροφείο κι ήταν κάποτε ερωτευμένοι . Ο άστεγος είναι ένας διακεκριμένος δικηγόρος και ο μικροκλέφτης Αντουάν, προέρχεται από πλούσια οικογένεια, η οποία χρεωκόπησε.

Οι έγκλειστοι συγκρούονται και βασανίζονται από τη συνειδητοποίηση την λαθών τους. Τέσσερις άνθρωποι ,τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι που νοιάζονται όμως, για τα ίδια πράγματα.Στο μεταξύ, το πλήθος όσο περνάει ο χρόνος ξεσηκώνεται ακόμα πιο πολύ και καθώς κοντεύει να ξημερώσει και διαγράφεται ο επίλογος με την ψηφοφορία των 11, έρχεται μια συγκλονιστική ανατροπή , από τον άστεγο Εμμανουήλ. Τι μπορεί να σημαίνει άραγε, ο τίτλος του έργου “Η Γκιλοτίνα”; Η απάντηση θα δοθεί στις «Τέσσερις εποχές» στις αρχές Οκτωβρίου που θα γίνει η πρεμιέρα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιώργος Α.Χριστοδούλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Μόρτζος

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Λαμπρινή Καρδαρά

ΜΟΥΣΙΚΗ : Τάκης Μπινιάρης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Τιτίκα Μαρίνου

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Γιάννης Μόρτζος

Γιούλη Ζήκου

Πασχάλης Τσαρούχας

Γιώργος Λαμπάτος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ