Η Έλλη Τρίγγου φαβορί για τον Ερωτευμένο…Χαραλαμπόπουλο!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου πρόδωσα πως οι Κακλέας-Χαραλαμπόπουλος θα…χτυπήσουν το χειμώνα στον Ελληνικό Κόσμο με τον έξοχο Ερωτευμένο Σαίξπηρ και τώρα επανέρχομαι για να σε ενημερώσω πως φαβορί για το ρόλο της παρτενέρ του εξαίρετου ηθοποιού είναι η τάχιστα ανερχόμενη Έλλη Τρίγγου. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν … πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων για το ποια θα είναι η ιδανικότερη συμπρωταγωνίστρια για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και ο…κλήρος λένε πως πέφτει στην καλή ηθοποιό, η οποία έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό Θέατρο και έχει κάνει κάποια γερά βήματα στο χώρο.Για να μην έχουμε νέα «δράματα»τονίζω πως είναι ΦΑΒΟΡΙ για το ρόλο και όχι πως έχει ήδη «κλειδώσει»!Οι καλοί λογαριασμοί κ.λ.π.

Η παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», η οποία βασίζεται στην οσκαρική ταινία του 1998 «Skakespeare in love», διασκευασμένη για το θέατρο με το αριστουργηματικό κείμενο του Lee Hall, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μία συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της People στον «Ελληνικό Κόσμος» από τον Οκτώβριο.

ΣΤΟΡΙ;Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του και λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρ’ ότι την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο και οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή. Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση. Μία τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ του Σαίξπηρ και της νεαρής κοπέλας, μία ιστορία που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ