• Ο...Μπαμπάς ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη!

  4:12 μμ, Τετάρτη 04 Απρ 2018 4:12 μμ, Τετάρτη 04 Απρ 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Θεσσαλονικείς που δεν έχετε απολαύσει την θεϊκή μαύρη κωμωδία «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Ρήγα- Αποστόλου και Θεσσαλονικείς που θέλετε να...κλάψετε πάλι από τα γέλια με την έξοχη παράσταση που σκηνοθέτησε ο πρώτος, λάβετε θέσεις! Ο «Μπαμπάς» ανηφορίζει εκεί προκειμένου να φιλοξενηθεί στο «Radio City» από τις 2 έως και τις 7 Μαΐου! Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με έναν θίασο που αποτελείται από τους πρωταγωνιστές που συνετέλεσαν στον μύθο της συγκεκριμένης παράστασης σε παλαιότερα ανεβάσματά της, αλλά και από νέους πρωταγωνιστές με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική αξία και αγάπη από το κοινό. Όλοι μαζί, μας εγγυώνται μία απολαυστική βραδιά με άφθονο γέλιο και διασκέδαση. Η δυνατή παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  ΠΑΜΕ ΣΤΟΡΙ. Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές. Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως!Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός είναι λίγο πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει. «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!». Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα. Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

  Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που συνεχώς αυξάνεται. Την μαύρη κωμωδία σκηνοθέτησε και αυτό το χειμώνα ο Αλέξανδρος Ρήγας.

  Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

  Βασιλική Ανδρίτσου, Μάριος Δερβιτσιώτης, Τζόυς Ευείδη, Τιμόθεος Θάνος, Παντελής Καναράκης, Ησαίας Ματιάμπα, Σοφία Μουτίδου,Τάσος Παλαντζίδης, Αλέξανδρος Ρήγας, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου

  Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

  Σκηνικά: Λία Ασβεστά

  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Αναστασίου

  Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

  Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα