Κίτσου-Μελεμέ ξανά μαζί για την “Τερέζα Ρακέν”

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η εξαιρετική πρωταγωνίστρια Μαρία Κίτσου και η καίρια σκηνοθέτις Λίλλυ Μελεμέ που “πάντρεψαν” τις δυνάμεις τους στην εντυπωσιακή “Δεσποινίδα Τζούλια”του Στρίντμπεργκ,σχεδιάζουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου νέα συνεργασία και μάλιστα σε κάτι αληθινά φιλόδοξο κι υποσχόμενο. Η Λίλλυ Μελεμέ διασκευάζει το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά “Τερέζα Ρακέν”για να το ανεβάσει στη σκηνή,με την βραβευμένη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο!Όχι,για την ώρα δεν θα σου “προδώσω”κάτι παραπάνω για την δουλειά που θα δούμε μέσα στο 2019,με συντελεστές που θα εκπλήξουν και θα συζητηθούν.Για την ώρα κράτα την γερή είδηση του νέου “παντρέματος”των Κίτσου-Μελεμέ και θα επανέλθω αμεσότατα…

Το σκοτεινό μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά, μια ιστορία για έναν παράνομο έρωτα με εγκληματικές συνέπειες, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1867 και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς θεωρήθηκε τολμηρό, ακραίο και από άλλους «χυδαίο» ή απλώς πορνογράφημα.Μια σκοτεινή γυναίκα, η Τερέζα, είναι χρόνια παντρεμένη με τον ασθενικό Καμίγ. Μένουν στο Παρίσι μαζί με την μητέρα του, την κυρία Ρακέν, και συντηρούν ένα μαγαζί. Σε μια από τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις για ντόμινο, στο σπίτι των Ρακέν, εμφανίζεται ο παλιός φίλος του Καμίγ, ο ζωγράφος Λωράν.

Ένα άγριο πάθος γεννιέται ανάμεσα στην Τερέζα και το Λωράν που οδηγεί στη δολοφονία του συζύγου της. Οι δύο εραστές – υπεράνω πάσης υποψίας- κατορθώνουν να παντρευτούν, μετά το θάνατο του Καμίγ, με τις ευλογίες της κυρίας Ρακέν, αλλά και των φίλων τους. Οι δύο εγκληματίες ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη. Υπάρχει, όμως, μια τιμωρία πιο φριχτή κι από τη θανατική ποινή. Μια τιμωρία που την επιβάλλει η ίδια μας η συνείδηση…Το θέμα της «Τερέζ Ρακέν» έγινε αγαπημένο αντικείμενο της μετέπειτα λογοτεχνίας, του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου. Με τον ίδιο τίτλο έγινε θεατρικό (από τον Εμίλ Ζολά), θεατρική διασκευή και όπερα. Πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές βασίστηκαν στην ακριβή ιστορία του Ζολά, από τη βωβή Τερέζ Ρακέν του Ζακ Φέηντερ μέχρι το «Ο Ταχυδρόμος χτυπά δύο φορές» του Τζέημς Κέη ή την κορεατική «Δίψα» του Παρκ Τσαν Γουκ. Αναμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον την φιλόδοξη παράσταση!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ