• Ο Πατριαρχέας στον “Πρίγκιπα της Κούμπα Τάντι” που ετοιμάζει η Φιλιππίδου

  7:00 μμ, Σαββατο 17 Φεβ 2018 7:00 μμ, Σαββατο 17 Φεβ 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Τι κι αν τρέχει “μαραθώνιο” από τις παραστάσεις των “Θεών του Ολύμπου” που ανέβασε η Κάρμεν Ρουγγέρη στο “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης”, στις πρόβες της “Επίκλησης της γοητείας” που ετοιμάζει για το Θησείον η Ρούλα Πατεράκη, με τις “Εκκλησιάζουσες” να τον… περιμένουν στη συνέχεια; Ο ανερχόμενος και ικανότατος ηθοποιός Θανάσης Πατριαρχέας “έκλεισε” μια ακόμα παράσταση χάρη στην οποία θα πρέπει να…τρέξει ακόμα παραπάνω. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου συμφώνησε με την πολυσχιδή και χαρισματική Σοφία Φιλιππίδου να συμπράξει στην “Ιστορία του Πρίγκιπα της Κούμπα Τάντι” που θα ανεβάσει εκείνη στο θέατρο “Σταθμός” τον Μάιο για περιορισμένες παραστάσεις με ισχυρό θίασο. Πάμε από την αρχή. Οι παραστάσεις των “Θεών του Ολύμπου” συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία, όπως θαυμάσια πηγαίνουν και οι πρόβες της “Επίκλησης της γοητείας” του ικανού Γιάννη Μαυριτσάκη που θα δούμε στο “Θησείον” από την σημαντική Ρούλα Πατεράκη. Ο Πατριαρχέας που συμφώνησε με τον Αλέξανδρο Ρήγα να συμπράξει δυναμικά στις “Εκκλησιάζουσες”που θα παρουσιάσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, είχε μια δελεαστική πρόταση από την Φιλιππίδου να παίξει στην άκρως φιλόδοξη παράσταση που ετοιμάζει και με το που της είπε με μεγάλη χαρά το “ναι” ξεκίνησε πρόβες χωρίς ανάσα.

  ΑΞΙΖΕΙ εδώ να σημειώσω πως η “Ιστορία του Πρίγκιπα της Κούμπα Τάντι” του Γιάκομπ Μίχαελ Ράινχολτ Λεντς ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, με την Σοφία Φιλιππίδου να υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του. Το ραντεβού θα δοθεί τον Μάιο στο “Σταθμό” και η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Ο Λοχαγός Μπίντερλιγκ φιλοξενεί στο Νάουμπουργκ έναν φίλο του με το όνομα Ιππότης Χαμαιλέων. Οι δυο τους θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα οικονομικό πακέτο. Ο Χαμαιλέων κρύβεται, γιατί έχει πυροβολήσει έναν άλλο Ιππότη. Ένας Καλμούκος Πρίγκιπας με το όνομα Τάντι -κάνοντας τουρνέ στην Ευρώπη- σταματά στο Νάουμπουργκ. Ο Λοχαγός Μπίντερλιγκ ανακοινώνει- εκτός των άλλων -στην γυναίκα του, πως έρχεται ένας παλιός του φίλος ο Τσοπφ (Κοτσίδας) που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του γιου της. Η γυναίκα του κυρία φον Μπίντερλιγκ αγανακτεί. Η Βιλχελμίνε, η κόρη τους, έχει τώρα δυο γαμπρούς που της ζητάν το χέρι, τον Χαμαιλέοντα και τον Πρίγκιπα. Ποιον θα πάρει; Και οι δυο είναι όμορφοι και πλούσιοι. Οι γονείς της αφήνουν να διαλέξει. Μετά από διλήμματα η Βιλχελμίνε ερωτεύεται και παντρεύεται τον Πρίγκιπα Τάντι. Όμως ο Τσοπφ ισχυρίζεται πως ο πρίγκιπας είναι αδελφός της και πως αυτός ο ίδιος ήταν που πήρε κάποτε το μικρό αγόρι στον πόλεμο, όταν οι γονείς δεν μπορούσαν να το σέρνουν μαζί τους, και το πήγε στην Σμύρνη. Από το ταξίδι στην Ανατολή ο νέος δεν γύρισε ποτέ πίσω…

  -Η παράσταση που ετοιμάζει με μεράκι και πάθος η σημαντική Σοφία Φιλιππίδου θα ανέβει στον Σταθμό με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα