Ζαχαράτος – Τάμτα στις πρώτες πόζες για το «Cabaret»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι οι Θεατρικές Σκηνές ετοιμάζουν το θρυλικό μιούζικαλ «Cabaret» για το «Παλλάς» τους, πρώτος «πρόδωσα» ότι θα το σκηνοθετήσει ο άξιος Σωτήρης Χατζάκης και πρώτος «ανέβασα» την γερή διανομή της υποσχόμενης δουλειάς στην οποία «παντρεύουν» τις δυνάμεις τους οι Τάκης Ζαχαράτος-Τάμτα και τώρα … επανακτυπώ με τις πρώτες φωτογραφίες τους που «λένε» τρελά, όπως βλέπεις κι εσύ. Εξαιρετικής αισθητικής το αποτέλεσμα, δίνει μια δυνατή πρόγευση. Να θυμίσω εδώ ότι το «Cabaret» θα ανέβει τον Φεβρουάριο στο «Παλλάς» – στο οποίο συνεχίζει να … σαρώνει η υπέροχη «Μαντάμ Σουσού!» – για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και ότι η προπώληση έχει ξεκινήσει- και πηγαίνει, από ότι μαθαίνω εξαιρετικά! Αναμένουμε!

ΠΑΜΕ να στα πω αναλυτικά. Στο ρόλο του Κομπέρ θα δούμε τον πολυσχιδή, χαρισματικό Τάκη Ζαχαράτο και στο ρόλο της Σάλλυ Μπόουλς την εξαίρετη πολυτάλαντη Τάμτα. Στο πλευρό τους πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι Κατερίνα Διδασκάλου, Ευθύμης Ζησάκης, Δήμητρα Λημνιού, Βασίλης Μπισμπίκης και Τάσος Νούσιας.

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Cabaret» σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Cabaret πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. To Cabaret θα παρουσιαστεί σε παραγωγή Θεατρικών Σκηνών, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη σε μια υπερπαραγωγή ενάντια σε συμβάσεις, γεμάτη σαγήνη, έρωτα, εκκεντρικότητα, χορό και πολλή μουσική! Χώρος ονείρου ή εφιάλτη, εικόνα παρακμής ή διέξοδος, τόπος αμφισβήτησης ή διασκέδασης το Cabaret θα μείνει ριζωμένο για πάντα στη μνήμη των Θεατών.

Πάμε στόρι…

Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζισμού ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής performer Σάλλυ Μπόουλς, που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο. Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός ζευγαριού, της Φροιλάιν Σνάιντερ με τον Χερ Σουλτζ. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ιστορία της εποχής που σηματοδοτεί την παρακμή της Δημοκρατίας στη Βαϊμάρη πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ