• «Κόλαση» στην θεατρική Αθήνα- «Βόμβες» και ανατροπές!

  10:56 πμ, Πέμπτη 09 Νοε 2017 10:56 πμ, Πέμπτη 09 Νοε 2017

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Παραστάσεις ...κατεβαίνουν άρον-άρον, δουλειές αναβάλλονται για την επόμενη σεζόν, ηθοποιοί «την κάνουν»με ελαφρά -ή βαρύτερα-πηδηματάκια, συμφωνίες «κλείνονται» χωρίς ανάσα και συμφωνίες χαλάνε επίσης... χωρίς ανάσα. «Κόλαση» στην θεατρική Αθήνα σου λέω, «κόλαση».

  -Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν δυστυχώς οι «Ιδιωτικές ζωές» που παίζονται στο θέατρο«Γκλόρια» με τους πρωταγωνιστές τους Ζέτα Μακρυπούλια, Αποστόλη Τότσικα, Μιχάλη Οικονόμου κλπ. Η παράσταση δεν «περνάει», όπως όλα δείχνουν, στο πλατύ κοινό και πέφτει άμεσα η αυλαία της. Πηγές μου μάλιστα λένε πως έχουν γίνει και κουβέντες για την δουλειά που θα αντικαταστήσει τις «Ιδιωτικές ζωές».

  -Ποια παράσταση θα...πάρει σκυτάλη; Το «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» της Δήμητρας Παπαδοπούλου που επρόκειτο να παιχτεί εναλλάξ με το «Τίμημα» στο «Ιλίσια». Η μεγάλη καλλιτεχνική αλλά κι εμπορική επιτυχία του δεύτερου, έκανε τους παραγωγούς να αναζητήσουν άλλη αίθουσα για να φιλοξενήσει το «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» και βρήκαν την λύση στο«Γκλόρια». Προλαβαίνετε πάντως να τις δείτε τις «Ιδιωτικές ζωές» αν θέλετε, μια και έχει γίνει πολύ σκληρή δουλειά στις πρόβες για το ανέβασμά τους

  -ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για του χρόνου το ανέβασμα του «Terror» στο «Άλμα». Μπορεί αύριο Παρασκευή να ανοίγει η αυλαία για το φιλόδοξο «Μαυροπούλι» που ετοιμάζει πυρετωδώς ο Γιώργος Κιμούλης, δεν ξέρουμε όμως για την ώρα ποια παραγωγή θα το διαδεχτεί μια και πρόκειται να παιχτεί για πενήντα μόνο παραστάσεις αφού ο Κιμούλης θα πρέπει να βρεθεί... Ψηλά από τη γέφυρα του Εθνικού Θεάτρου. Αρχικά είχε συζητηθεί το ανέβασμα του «Terror»σε σκηνοθεσία του Κιμούλη, τελικά όμως αυτό αναβάλλεται για του χρόνου κι έτσι ο Πάνος Κατσαρίδης είναι σε συζητήσεις για το ποια παραγωγή θα φιλοξενηθεί στο εν λόγω θέατρο. Πως θα κινηθεί άραγε; Θα «κλείσει» κάποια έτοιμη παραγωγή ή θα προχωρήσει σε δική του; Στα χέρια του έχει πολλές προτάσεις και τις μελετά με πολύ μεγάλη προσοχή -αν και τον βλέπω να κάνει δικό του«χτύπημα».

  -«FAME» περιμέναμε να δούμε άμεσα και «Fame»θα αργήσουμε να δούμε! Τεχνικοί λόγοι μεταθέτουν την πρεμιέρα της εν λόγω φιλόδοξης δουλειάς που ετοιμάζει για το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» ο Αλέξανδρος Ρήγας για τον Φεβρουάριο. Για Δεκέμβριο έλεγαν να γίνει η πρεμιέρα, τελικά όμως τότε υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι πρόβες με το θίασο να αναδιαμορφώνεται- εκτός «Fame» έμαθα θα είναι η Μπέσυ Μάλφα που κάτι άλλο... μαγειρεύει. Αναμένουμε εξελίξεις...

  -ΠΟΥ και πότε θα δούμε το «Τι τραβάμε και εμείς οι μάνες» που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Κατερίνας Μανανεδάκη και μεταφέρεται στη σκηνή από τον Δημήτρη Αποστόλου; Αρχικά θα ανέβαινε στο θέατρο «Χυτήριο» που «αγκαλιάζει» το «Πετάει- πετάει» και στη συνέχεια θα παρουσιάσει το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ». Πηγές μου λένε ότι η Βάσια Παναγοπούλου ψάχνει άλλη στέγη για τις «Μάνες»της και ότι στη διανομή «παίζει» έντονα το όνομα της Μαρίας Μπακοδήμου- χέρι στη φωτιά δεν βάζω, γιατί ξέρετε πως ανατρέπονται αυτά.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα