Το Εθνικό ετοιμάζει “Ηλέκτρα” με Παπακωνσταντίνου – Καλτσίκη για την Επίδαυρο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός θα κατηφορίσει και το επόμενο καλοκαίρι με «νέο αίμα» στην Επίδαυρο.

Αφού πίστεψε και στήριξε την Κατερίνα Ευαγγελάτου, που παρουσίασε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραγωγές του καλοκαιριού στο αργολικό θέατρο -ο λόγος φυσικά για την «Άλκηστη», η οποία κέρδισε κοινό και ειδήμονες-,εμπιστεύεται και πάλι έναν ικανό νέο σκηνοθέτη.

Πηγές μου λένε ότι «έκλεισε» τον ανερχόμενο Θάνο Παπακωνσταντίνου για να ανεβάσει την «Ηλέκτρα» με πρωταγωνίστριά του την χαρισματική Αλεξία Καλτσίκη, που μετρά πολλές υποκριτικές «νίκες» και αρκετά γερά βραβεία.

Ο 36χρονος σκηνοθέτης θα κάνει το ντεμπούτο του στην Επίδαυρο με την δουλειά αυτή, όπως το ντεμπούτο της σε αυτήν έκανε και το καλοκαίρι η άξια Κατερίνα Ευαγγελάτου, και ήδη σχεδιάζει την υπόλοιπη διανομή με μεγάλη προσοχή.

ΑΞΙΖΕΙ να αναφέρουμε ότι ο ικανότατος Θάνος Παπακωνσταντίνου είναι “παιδί” του Εργαστηρίου της Σχολής του “Εμπρός” και έχει πολλές δεξιότητες: Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και συγγραφέας και μια σειρά από παραστάσεις που έχει κάνει με την ομάδα Τhe Ηelter Skelter Company έχουν κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ανάμεσά τους ήταν οι “Venison”, “Pedestal”, αλλά και η δυνατή «Μετατόπιση προς το ερυθμό» που κέντρισε το κοινό στο «Πειραιώς 260» με πρωταγωνίστριά του την έξοχη Αμαλία Μουτούση σε ρεσιτάλ ερμηνείας. Στην ίδια παράσταση είχε αρέσει πολύ και η Καλτσίκη, που επέλεξε τώρα για Ηλέκτρα του.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ