«Ελένη» και του χρόνου η Κίτσου!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ είναι η ερμηνεία της χαρισματικής και βραβευμένης Μαρίας Κίτσου στο «Για την Ελένη» που φωτίζει με δεινότητα τη ζωή αλλά και το έργο της μεγάλης μας Ελένης Παπαδάκη. Η δυνατή παράσταση που υπογράφει με έμπνευση ο Μάνος Καρατζογιάννης -γερό το κείμενό του και με άποψη η σκηνοθεσία του! -αφού κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις στο Εθνικό φιλοξενείται επιτυχώς στο «TempusVerum – Εν Αθήναις» στο Γκάζι – τι ωραίο χώρο που έχει φτιάξει ο Δημήτρης Λάλος, τι θέατρο κόσμημα είναι αυτό! -.Επειδή όμως η άξια ηθοποιός «περνά» στο Εθνικό για το «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», θα … πατήσουν ένα pause και θα «χτυπήσουν» στην συνέχεια με περιοδεία σε επιλεγμένες πιάτσες ανά την Ελλάδα-και Θεσσαλονίκη φυσικά!-.

Πηγές μου έγκυρες λένε πως το «Για την Ελένη» θα επανέλθει και τον ερχόμενο χειμώνα, μιας και έχει τρελό «ρεύμα» και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα γερό «κέντημα» της Κίτσου. Θα επανέλθω,ναι!

ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ηθοποιός η Μαρία Κίτσου δεν… καμώνεται την Ελένη Παπαδάκη που μιλά για την άγρια δολοφονία της και όσα οδήγησαν σε αυτή. «Γίνεται» σε ζηλευτό τρόπο εκείνη, δείχνοντας τη μεγάλη γκάμα της. Καυστική καθώς περιγράφει τον πόλεμο που δέχτηκε από την Κατίνα και όχι μόνο, συναρπαστική στην «απολογία» της λίγο πριν τις σφαίρες, συνταρακτική στις ηχηρές σιωπές της. Μια πλήρης πρωταγωνίστρια για την οποία καμαρώνουμε. Σαφώς και οφείλει να …επιστρέψει στην Ελένη που της έκανε «δώρο» ο πολυσχιδής Καρατζογιάννης!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ