Η Άριελ θα δώσει σκυτάλη στη Βάνα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

 

Μπορεί για την ώρα δίπλα στον σπουδαίο Άγγελο Αντωνόπουλο στα γερά «Τελευταία Φεγγάρια» του Φούριο Μπορντόν να παίζει η αξιόλογη Άριελ Κωνσταντινίδου, από τα τέλη Γενάρη όμως θα αποχωρήσει από τη δουλειά και έχει κλειστεί ήδη και η αντικαταστάτριά της. Όχι, μην χαίρεστε! Δεν υπάρχει καμία ίντριγκα και κανένα παρασκήνιο εντάσεων σε αυτό! Απλώς η Άριελ ετοιμάζεται για τον καλύτερο «ρόλο» της καριέρας της και πρέπει να αφοσιωθεί σε αυτόν! Η λαμπερή ηθοποιός βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και     σε ένα περίπου μήνα θα πρέπει να αφήσει την σκηνή που αγαπάει, μια και θα είναι στην… τελική ευθεία. Για τον ρόλο της, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ξεκίνησε ήδη πρόβες η έμπειρη Βάνα Πεφάνη, που τρέχει… μαραθώνιο για να προλάβει τις ημερομηνίες.

ΑΞΙΖΕΙ να αναφέρουμε ότι  το  βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν παίζεται στο «Άλμα» κάθε Δευτέρα-Τρίτη. Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και που αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

ΕΝΑΣ ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας. Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.  Σκηνοθετεί ο Άγγελος Αντωνόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Άριελ Κωνσταντινίδη, Στέλιος Ψαρουδάκης

Σκηνικά/Κοστούμια: Μιχάλης Σαμπλαούρας

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.Απο τα τέλη Γενάρη τον ρόλο της Κωνσταντινίδη, αναλαμβάνει η Βάνα Πεφάνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ