Γιορτάζοντας με τη «Νύφη Κουράγιο»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Πήγα να δω τη Ζωή Λάσκαρη στην σπαρταριστή κωμωδία του Νίκου Μουτσινά «Νύφη κουράγιο» χθες το βράδυ και την χάρηκα να… γιορτάζει διπλά – και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Από τη μία γιορτάζει κάθε βράδυ το ότι κάνει μετά από καιρό κωμωδία και το γουστάρει τρελά κι απ’ την άλλη… έσβησε κεράκια στην τούρτα της επί σκηνής για τα σημερινά γενέθλιά της – πολύχρονη Ζωή μας! -. Συνεργάτες της, της έκαναν έκπληξη και την χάρηκε αληθινά, με το κοινό να της εύχεται χειροκροτώντας την όρθιο! Να επιστρέψω στην παράσταση όμως.

ΗΘΕΛΕ τρελά να γυρίσει στην κωμωδία η έμπειρη ηθοποιός και όπως σε είχα ενημερώσει από πέρσι πολιόρκησε τον πολυπράγμονα Νίκο Μουτσινά για να της γράψει ένα έργο και να τη σκηνοθετήσει. Εκείνος πέταξε-δικαίως!- την… σκούφια του και της πρόσφερε ένα ωραίο δώρο. Μια έξυπνη ,γρήγορη, καλοφτιαγμένη κωμωδία που την κέντρισε-κέρδισε όπως κεντρίσει και κερδίζει το κοινό από πέρσι! Το «Νύφη κουράγιο» την θέλει να ντύνεται μια μάνα που διεκδικεί συνεχώς τον γιο της, απορρίπτοντας μετά… βδελυγμίας κάθε σύντροφό του και που μάχεται πεισματικά όποια και όποιον, τολμήσει να διεκδικήσει την προσοχή και την αγάπη του. Σε ένα τελείως κόντρα ρόλο-μια και η ηθοποιός δεν είναι ούτε κτητική, ούτε «καπελώνει» τις επιλογές των παιδιών του «πνίγοντάς» τα με την αγάπη της-«σαρώνει» τη σκηνή με όρεξη, ζηλευτή ενέργεια και δεινότητα, κάνοντας το κοινό να… κλαίει από τα γέλια. Με την καθοδήγηση του Μουτσινά «γλεντάει» την κωμωδία και τον ρόλο και μοιάζει γεμάτη χαρά για το «στοίχημά» της το οποίο και κερδίζει με το σπαθί της. Χάρμα οφθαλμών- αφρός σαμπάνιας, όπως και να στο περιγράψω δεν μπορώ να αποδώσω το πόσο καίρια είναι η Λάσκαρη στην καταπιεστική, «θεότρελη» μάνα που παίζει. Είχε ανάγκη να «χτυπήσει» κωμικά κι αυτό «απογειώνει» το κοινό της.

ΔΙΠΛΑ στην βιτριολική πεθερά της Λάσκαρη, αρέσει πολύ ο καίριος Βασίλης Μπαξεβάνης στο ρόλο του γιού της, κερδίζει τις εντυπώσεις η ευθύβολη Σύνθια Μπατσή ως… πολύπαθη νύφη. Απολαυστικότατη στον ρόλο της βοηθού της η έμπειρη Βίβιαν Κοντομάρη, εύστοχος στο ρόλο του άνεργου ηθοποιού ο Δημήτρης Τσέλιος Αποτελεσματικοί μαζί τους και οι ικανότατοι Κωνσταντίνος Ζαμπάρας-Αρετή Πασχάλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ