Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 1/12/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Την… παλεύετε ή όχι; Χλωμό, ξέρω! Και εγώ επίσης! Όπως και οι περισσότεροι άρρενες της δυνατής σειράς «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα…» που έφτιαξε ο «δαιμόνιος» Λευτέρης Παπαπέτρου. Θα δούμε λοιπόν κάποιους από αυτούς που «ντύνονται» με συνέπεια οι Αυγουστίνος Κούμουλος και Βαγγέλης Πιτσιλός να καταφεύγουν σε… fight club για να ξεδώσουν! Εκεί θα δούμε και τον αστυνομικό που παίζει εξαιρετικά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, αλλά δεν κάνει να… προδώσω περισσότερα-τον ξέρετε τον Παπαπέτρου τι «σφίγγα» είναι! Οι απαντήσεις θα δοθούν σε τέσσερα επεισόδια που θα δούμε τις στις 12 και 19 Δεκεμβρίου και στις αρχές Γενάρη. Θέλετε… πρόγευση φωτογραφική; Ιδού αποκλειστικές πόζες!

ΠΟΛΛΑ τα μυστικά και γεροί οι άσσοι που έχει στο μανίκι ο Λευτέρης Παπαπέτρου και τώρα είναι που… αρχίζει το «πανηγύρι»-στα δύο πρώτα επεισόδια έγινε η γνωριμία με τους έρωτες και τέθηκαν τα… θεμέλια πάνω στα οποία θα «σηκωθεί» μια εντυπωσιακή και γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις ιστορία. Λάβετε θέσεις λοιπόν γιατί τα καλύτερα έρχονται με πρωταγωνιστές τους εξαίρετους Μαρία Καβογιάννη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Aλέξανδρο Λογοθέτη, Ζέτα Μακρυπούλια, Θοδωρή Κατσαφάδο, Ιωάννα Μαυρέα, Στέλλα Γκίκα, Παντελή Καναράκη, Νίκο Κάπιο. Μαζί τους οι: Chalil Alizada, Γιάννης Αθητάκης, Αλέξανδρος Βάρθης, Βασίλης Γιακουμάρος, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Στεφανία Γκουρνέλου, Πολυτίμη Κανέλλου, Μπάμπης Κλαλιώτης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Ορνέλα Λούτη, Ματίνα Νικολάου, Δώρα Παπαδάτου, Βαγγέλης Πιτσιλός, Σπύρος Σαραφιανός, Τίνα Τράκου, Κυριάκος Τσιάμης.

ΣΤΟ γύρισμα του fight club, έλαβαν μέρος επίλεκτοι αθλητές των πολεμικών τεχνών: Ο Δημήτρης Τριανταφύλλης, παγκόσμιος πρωταθλητής του καράτε. Ο Παναγιώτης Κοντός, μαύρη ζώνη στο brazilian jiu jitsu. Ο Αντώνης Παππάς, καφέ ζώνη στο bjj. Οι επίλεκτοι μωβζωνάδες και εκπαιδευτές Βασίλης Θέμης, Πάνος Καρμίρης και Γιώργος Πέρδικας. Ο μπλεζωνάς εκπαιδευτής Γιώργος Ψαλτόπουλος και ο διακεκριμένος αθλητής του ΜΜΑ Αδριανός Στόκας. Στον ξεχωριστό ρόλο του “Νταμαριού” ο Χρήστος Κελλετζιάν, διεθνής αθλητής του judo, brazilian jiu jitsu και ΜΜΑ! Όχι, δεν τα ξέρω εγώ αυτά-είχα… υποβολείο!

 

 

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «στοιχήματα» της καριέρας του βάζει αυτόν τον καιρό ο     ικανός Θανάσης Βισκαδουράκης παρουσιάζοντας στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης-αργότερα θα κατέβει και Αθήνα από ότι έμαθα από ασφαλή πηγή, αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμα στο χώρο!- Ο έμπειρος ηθοποιός επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα με μια αληθινή ανθρώπινη κωμικοτραγική ιστορία… Η παράσταση «Σαρλό, ο άστεγος δανδής», προχωράει ένα βήμα παραπέρα, και ανακαλύπτει την αλήθεια.

 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα έργο σύγχρονο με κοινωνικές προεκτάσεις, της Άντας Τσεσμελή – Edwards που γράφτηκε μετά από προσωπική έρευνα της συγγραφέως με τους άστεγους της Θεσσαλονίκης. Αποτυπώνει καθημερινές στιγμές και σκιαγραφεί τον ψυχισμό των νεοάστεγων. Οι προσωπικές ιστορίες του Λεοντή, ο Σαρλό ο αδέσποτος σκύλος του και ο «ασχημόκτιστος» κάκτος Κούλης, καθρεφτίζουν τη νεοελληνική πραγματικότητα.

 

ΕΝΑ παγκάκι στο λιμάνι είναι αρκετό για να φιλοξενήσει το παράπονο, το άγχος, τον φόβο, την απελπισία αλλά και την Ελπίδα για Αναγέννηση. «Το Όραμα του Φωτός». Ο Λεοντής απορρίπτει την Κοινωνία, πιστεύει πως η ζωή τον αδίκησε και αποδομεί τις ήττες του με χιούμορ, μέχρι τη στιγμή που κατακλύζεται από αναμνήσεις, βυθίζεται βίαια στον εσωτερικό του κόσμο και εκεί χάνεται κάθε ίχνος λογικής… Αν δείτε κάποιον να μονολογεί, μην τον φοβηθείτε! Μοιράζεται την μοναξιά του με τον εαυτό του, τον κόσμο του Εντός και πάντα περιμένει την ανατολή ενός καινούργιου ήλιου…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Διανομή | Θανάσης Βισκαδουράκης

 

Σκηνοθεσία | Άντα Τσεσμελή – Edwards

 

Πρωτότυπη μουσική επένδυση | Κωνσταντίνος Παγιάτης

 

Σκηνογραφική επιμέλεια – Κοστούμια | Αθανάσιος Κολαλάς

 

Τεχνικός μουσικών & βίντεο | Παναγιώτης Κουντουράς

 

Φωτισμοί | Άντα Τσεσμελή – Edwards

 

Φωτογραφία | Νικηφόρος Βιδάλης

 

INFO:

 

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2

 

Τηλέφωνο | 2310 262 051

 

Ημέρες παραστάσεων | Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00 μ.μ. (29/11, 13/12 & 14/12 έναρξη στις 18:30)

 

Διάρκεια | 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

 

 

 

 

 

Μια μέρα πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του υποσχόμενου«1984» στο«Νέο Θέατρο Βασιλάκου» το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη δουλειά της χαρισματικής Κατερίνας Ευαγγελάτου. Λάβετε θέσεις γιατί από αύριο Παρασκευή μας περιμένει ένα ξεχωριστό «δώρο» στην εν λόγω θεατρική σκηνή! Νίκος Κουρής- Αργύρης Πανταζάρας ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους –τι ταλεντάρες-έχοντας στο πλάι τους την υπέροχη Λένα Δροσάκη και όχι μόνο! Πάμε στα του Όργουελ τώρα!

 

Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως  σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ. Στους κεντρικούς ρόλους ο Αργύρης Πανταζάρας (Ουίνστον Σμιθ), ο Νίκος Κουρής (Ο’Μπράιεν) και η Λένα Δροσάκη (Τζούλια). Η παράσταση ανεβαίνειστη νέα διασκευή των Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, η οποία γνωρισε θριαμβευτική επιτυχία στο Λονδίνο και σε παγκόσμια περιοδεία, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΑΥΤΟ που καθιστά το 1984 μοναδικό, είναι ότι είναι διαρκώς μπροστά από την εποχή του, όχι απλώς επίκαιρο. Μετά από την έκδοσή του, το 1949, ο τρόπος που αντιλαμβανόμστε τον κόσμο άλλαξε για πάντα. Γεννήθηκε ο όρος Οργουελικός για να περιγράψει συνθήκες κυβερνητικής – και όχι μόνο – παρέμβασης στην ζωή των πολιτών, καθεστώτα ανελευθερίας, διαρκούς παρακολούθησης, και συλλογής ιδιωτικών πληροφοριών, ελέγχου της σκέψης.

ΟΜΩΣ πώς μπορείς να πεις ότι ένα βιβλίο άλλαξε τον κόσμο, όταν ο κόσμος έχει παραμείνει ακριβώς ίδιος; Η διασκευή και η σκηνοθεσία κ��τασκευάζουν μία οπτική της ιστορίας μέσα από το μυαλό του Ουίνστον / Όργουελ, ο οποίος συνομιλεί με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον, παλεύοντας να παραμείνει λογικός, κόντρα σε μία κοινωνία που έχει απολέσει κάθε λογική. Είναι ήρωας; Είναι προδότης; Η γνωριμία του με την Τζούλια , του δίνει την ώθηση να προχωρησει σε ακόμα πιο ακραία Εγκλήματα Σκέψης, ενάντια στο Κόμμα. To τέλος είναι προδιαγεγραμμένο : Η Αστυνομία Σκέψης θα τον συλλάβει και θα τον οδηγήσει στον Θάλαμο 101. Εκεί ο Ο’Μπράιεν, Βασανιστής; Ανακριτής; Δάσκαλος; Ιατρός; , μέσα από μια αποκαλυπτική διαδικασία τον φέρνει αντιμέτωπο με “το χειρότερο πράγμα στον κόσμο’’.

 

Ταυτότητα Παράστασης

1984 του ΤΖΩΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ

Νέα Διασκευή: Ρόμπερτ  Άικι & Ντάνκαν Μακμίλαν

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Βίντεο: Στάθης Αθανασίου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Ηχητικός Σχεδιασμός: Νικόλας Καζάζης

Μουσική Διαδασκαλία: Αλεξάνδρα Λέρτα

Ειδικά Εφέ: Αφοί Αλαχούζοι

Μακιγιαζ : Έυη Ζαφειρόπουλου

Κομμώσεις : Talkin’ Heads

Ειδικές Κατασκευές: Μπάμπης Κατσιμίχας

Βοηθοί Σκηνοθέτη : Δήμητρα Δερμιτζάκη, Δημήτρης Οικονομίδης

Βοηθός Σκηνογράφου: Μυρτώ Μεγαρίτου

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής: Βιολέττα Γύρα & Όλγα Μαυροειδή

 

Διανομή

 

Ουίνστον Σμιθ: Αργύρης Πανταζάρας

Ο’Μπράιεν: Νίκος Κουρής

Τζούλια: Λένα Δροσάκη

Τσάρινγκτον: Σωτήρης Τσακομίδης

Πάρσονς: Νίκος Πυροκάκος

Κυρία Πάρσονς: Σεραφίτα Γρηγοριάδου

Σάιμ: Ερρίκος Μηλιάρης

Μάρτιν: Αγησίλαος Μικελάτος

 

Συμμετέχουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Βησσαρίων Κανέλλος, Στυλιανός Καπούλας, Απόστολος Κατσιριντάκης, Τάσος Κόρκος, Δημήτρης Μηλιώτης, Χρήστος Τσουλιάης.

 

Και τα παιδιά:  Ειρήνη Γουλιέλμου, Πέπη Κώνστα, Αθηνά Μισαηλίδου

 

Στο Βίντεο εμφανίζονται οι ηθοποιοί:

 

Παντελής Δεντάκης, Δήμητρα Δερμιτζάκη, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλεξάνδρα Λέρτα, Πόπη Λυμπεροπούλου.

 

Παραστάσεις & τιμές εισιτηρίων

 

Τετάρτη 20.00 | Είσοδος 16 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)

Πέμπτη & Παρασκευή 21.00 | Είσοδος 18 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)

Σάββατο 18.30 | Είσοδος 16 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)

Σάββατο 21.30 & Κυριακή 20.00 | Είσοδος 20 ευρώ & 14 ευρώ (μειωμένο)

 

Διάρκεια Παράστασης: 101 λεπτά

 

 

 

 

 

 

Ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά από αύριο τις εμφανίσεις του στο «Σημείο G»[πρώην «Έναστρον»]με σκηνοθέτιδα την πολυσχιδή Έφη Γούση θα το ξέρεις!

Αυτό που δεν ξέρεις είναι στο «πολυαισθητικό interactive show» του, θα συμπράξει δυναμικά και ο πολυτάλαντος Μίνως Θεοχάρης!Τι ακριβώς θα κάνει δεν πρέπει να το …προδώσω μια και πρόκειται για ρόλο-έκπληξη.Υπομονή μέχρι αύριο…

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ