• Το πρώτο «κλικ» για το «Και τώρα οι δυo μας»

  3:51 μμ, Δευτέρα 03 Οκτ 2016 3:51 μμ, Δευτέρα 03 Οκτ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Πρώτος είχα γράψει ότι ο πολυπράγμων και ακάματος καλλιτεχνικά Πέτρος Φιλιππίδης πρόκειται να «παντρέψει» τις δυνάμεις του με την σημαντική Λυδία Κονιόρδου, με την σκηνοθετική καθοδήγηση του άξιου Γιώργου Κιμούλη στο «Και τώρα οι δυό μας» του Γκέλμαν και έρχομαι τώρα να «ανεβάσω» την πρώτη φωτογραφία των δύο πρωταγωνιστών που υπόσχονται να μας «κλέψουν»με το έτσι κι αλλιώς ζηλευτό και γερό «πάντρεμά»τους από τις 13 Οκτωβρίου.Πάμε να στα πω όλα!

  Το έργο: Ο Αντρέϊ Γκλάντγκοφ είναι πολιτικός μηχανικός και διευθυντής σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία. Η Νατάσα Γκλάντγκοφ είναι διανοούμενη και εργάζεται σε βιβλιοθήκη. Τους συναντάμε έπειτα από είκοσι χρόνια γάμου, με το 16χρονο παιδί τους να βρίσκεται στο νοσοκομείο, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα. Εκείνος, προκειμένου να αναρριχηθεί κοινωνικά, πάτησε επί πτωμάτων, ξεπουλώντας κάθε ηθική αρχή και αξία. Και η σύζυγός του ακολούθησε ως συνεργός σ' αυτή την πορεία του, με μοναδικό της άλλοθι, το μέλλον του παιδιού τους. Αυτό το τεράστιο πάθος για δύναμη και εξουσία στο εργασιακό χώρο, θα φέρι το ζευγάρι σε αντιπαράθεση με την ίδια την οικογένεια, θα έρθουν ακραίες συγκρούσεις, μέσα σ' ένα παιχνίδι εσωτερικής επιβίωσης.

  Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν χαρακρηρίζει το «Και τώρα οι δυο μας», ως ένα έργο για δυο εγωιστές με θύμα και των δυο, το παιδί τους. «Με το έργο μου φέρνω στην επιφάνεια το μόνιμο πρόβλημα στις σχέσεις γονιών και παιδιών, αλλά και μέσα στο ίδιο το ζευγάρι».

  Μέσα από την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα, γινόμαστε μάρτυρες της σημερινής πραγματικότητας, όπου άνθρωποι πνευματικά και ψυχικά αδύναμοι, με εμμονές για εξουσία, δημιουργούν σταδιοδρομίες επί πτωμάτων, καταστρέφοντας ζωές.

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  Σκηνοθεσία -Απόδοση: Γιώργος Κιμούλης.Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς.Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης.

  Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Λυδία Κονιόρδου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα