Ο Ψάλτης ποζάρει στο enikos.gr ως… Παραμάνα της Ιουλιέτας!

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η «μεταμόρφωση»  του εξαίρετου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη σε…Παραμάνα για το ανέβασμα του σαιξπηρικού αριστουργήματος Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο θέατρο Pantheon από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρώτος πρόδωσα ότι ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής θα «ντυθεί» Παραμάνα στην τολμηρή ανάγνωση του Λιγνάδη και πρώτος …  έκλεψα την «μεταμόρφωσή»του σε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι αληθινά ζηλευτό!

Ο πολυσχιδής Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει κάτι παράτολμο που δεν έχει ξαναγίνει: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, θα τους παίξουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια σχεδόν ηλικία – την ηλικία της αθωότητας αλλά και της απολυτότητας του συναισθήματος- στην οποία ήταν και οι πραγματικοί ήρωες του έργου. Ρωμαίος θα είναι ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης, και Ιουλιέτα η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου.

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια αυτών των νέων παιδιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει μέσα από τις ερμηνείες τους, την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: Της αγνότητας αλλά και της δύναμης του εφηβικού έρωτα από τη μία, τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί … την παραμάνα της Ιουλιέτας! Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Ρένο Ρώτα, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Στραβοπόδη, Σταύρο Βώλκο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο. Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Ανυπομονούμε!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ