Το Εθνικό ετοιμάζει αφιέρωμα-ψυχής για τον Νίκο Κούρκουλο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Στις 30 Ιανουαρίου του 2017 θα συμπληρωθούν δέκα χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο Νίκος Κούρκουλος και οι πληροφορίες μας λένε πως ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μας Στάθης Λιβαθινός ετοιμάζει με αγάπη και μεράκι ένα αφιέρωμα-ψυχής σε εκείνον που τον στήριξε και τον πίστεψε ότι ήταν στο «τιμόνι» της πρώτης κρατικής σκηνής μας-και όχι μόνο.              

Οι ίδιες πηγές μας λένε πως γίνονται ραντεβού με ανθρώπους που υπήρξαν στο πλάι του στην ζωή και την τέχνη, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα γερό υλικό με μνήμες-δηλώσεις για εκείνον, με πρώτους και καλύτερους τις γυναίκες του, τα παιδιά του κλπ.

Για την ώρα όλα είναι σε φάση συζητήσεων  και  για την σκηνοθεσία της εν λόγω εκδήλωσης ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Ζώη. Για αυτή θα φτιαχτεί και ένα υλικό με ντοκουμέντα από συνεντεύξεις του, υποκριτικούς άθλους του, στιγμιότυπα από την σπουδαία θητεία του στο Εθνικό το οποίο θα προβάλλεται κατά τη διάρκειά της.

Μόλις μάθω περισσότερα θα επανέλθω, αλλά θεωρώ ότι είναι μια σημαντική κίνηση αυτή που γίνεται στο Εθνικό από τον Στάθη Λιβαθινό και τους στενούς συνεργάτες του!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ