Ο… Φελίνι ποζάρει στο enikos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Πρώτος σου πρόδωσα ότι οι «Θεατρίνων Θεατών» θα παρουσιάσουν τον χειμώνα το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Σολδάτου «Ο Φελίνι και τα όνειρα των κλόουν» στο Studio Κυψέλης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και τώρα επανέρχομαι ανεβάζοντας το πρώτο δυνατό φωτογραφικό υλικό από την φιλόδοξη αυτή  παραγωγή.

Τι είναι όμως αυτή η δουλειά… Πρόκειται για μια πρωτότυπη κωμωδία  – musical με χρώμα, τρυφερότητα, χιούμορ, μουσική,  τραγούδια και καλή διανομή μας υπόσχονται  ένα γερό αποτέλεσμα για το οποίο η ομάδα δουλεύει ήδη δύο μήνες. Ο Γιάννης Σολδάτος σκιαγραφεί την προσωπικότητα του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη μέσα από τις ταινίες του , που δένουν η μία με την άλλη σε ένα μαγικό τσίρκο που φιλοδοξεί να συνεπάρει το κοινό. Οι αγαπημένες ταινίες του Fellini, Dolce Vita, Tο πλοίο φεύγει, Σατυρικό, Ρώμα, Νύχτες της Καμπίρια, la strada, Η πόλη των γυναικών, Βοκάκκιος 70, Το όνειρο του φεγγαριού, Ο Λευκός Σείχης, Καζανόβας, Amacornt, παίρνουν μορφή ξανά μαζί με τους μυθικούς σταρ και ήρωες του Fellini. Toν Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, την Αννίτα ‘Εκμπεργκ, τη Τζουλιέττα Μασσίνα, την Κλαούντια Καρντινάλλε, το Ρομπέρτο Μπενίνι, αλλά και το Ζαμαπανό, τη Σαρακίνα, τον Παπαράτσι κλπ. Η χαρούμενη, πολύχρωμη καλοκαιρινή φωτογράφιση και το πρώτο video teaser που ναι σαν να ξεπήδησαν από έγχρωμο σινεμασκόπ του ’60 ,  μας προδιαθέτουν για όσα θα ακολουθήσουν στη σκηνή.

 

 

Οι συντελεστές: Το έργο του Γιάννη Σολδάτου -ο ίδιος υπογράφει και την κινηματογράφηση- ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – φωτισμούς – στίχους Γιώργου Λιβανού, σκηνικά- κοστούμια Γιοβάννας Πράσινου, μουσική Νίκης Γκουντούμη, χορογραφίες Σίμωνα Πάτροκλου, μοντάζ Αντώνη Μανδρανή και φωτογραφίες Κώστα Βολιώτη, Ζώη Σφακιανάκη, Ξακουστής Χελάκη. Παίζουν οι Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Λιβανός, Σοφία Μπεράτη, Ραλλού Κρινη, Λιλη Τεγου, Ελένη Μπέη, Κωνσταντίνος Μενούνος,Β ασίλης Θεοδώρου, Ζωρζέτ Μιρόν, Γιάννη Χαντελη, Μαρτίνα Δημοπούλου, Δήμητρα Μεσυμερλη, Μαρία Δρακοπούλου. Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη. Προγραμματισμένη πρεμιέρα Studio Κυψέλης Δευτέρα 3 Οκτώβρη 2016

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ