Ζηλευτό «πάντρεμα» Ζούνη-Καστάνη και Ρήγα για την «Σίρλευ Βαλεντάιν»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι η άξια Ελένη Καστάνη θα συνεργαστεί εκ νέου θεατρικά με τον πολυσχιδή Αλέξανδρο Ρήγα στον δυνατό μονόλογο του…μετρ Willy Russell “Σίρλευ Βαλεντάιν” και τώρα επανέρχομαι με μια εξαιρετική είδηση που αφορά τη φιλόδοξη δουλειά που θα φιλοξενείται στην Β’ σκηνή του εν λόγω θεάτρου απο Τετάρτη έως και Κυριακή.

Την σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε η εμπνευσμένη Πέμυ Ζούνη,που πέρα απο καθιερωμένη και χαρισματική ηθοποιός,έχει ασχοληθεί με δεινότητα εδώ και καιρό με την σκηνοθεσία, κερδίζοντας κοινό και ειδήμονες.

Οι υπογραφές μπήκαν πρόσφατα και έτσι ο Ρήγας δουλεύει πυρετωδώς την μετάφραση του έργου,που έχει αγαπήσει ξεχωριστά…Ένα εξαιρετικά ελκυστικό θεατρικό ραντεβού που περιμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον… Πρόκειται για μια υποσχόμενη παράσταση των “Θεατρικών Σκηνών”που μπήκαν πολύ γερά στο “παιχνίδι”κι ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις-μην ξεχνάς ότι εκείνοι πρόκειται να παρουσιάσουν στο θέατρο Pantheon την υπερπαραγωγή “Πυγμαλίων-Ωραία μου κυρία”σε μετάφραση-σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα με Ματσούκα, Κόκλα, Χαϊκάλη, Καφετζόπουλο,Τζιόβα κ.λ.π.

Τι είναι η “Σίρλευ Βαλεντάιν” που μας σύστησε στη χώρα μας η μοναδική Αλίκη Βουγιουκλάκη; Ένας γλυκόπικρος μονόλογος που καταγράφει την πορεία και την εξέλιξη μιας νοικοκυράς, απογοητευμένης από τα 20 τόσα χρόνια στείρου συζυγικού βίου, που στα 48 της χρόνια κάνει την προσωπική της επανάσταση και το «σκάει» από το σπίτι της, αναζητώντας τον παλιό της εαυτό.

Έργο, δεξιοτεχνίας για την ηθοποιό που το ερμηνεύει, που περνάει από την αναπόληση στην οργή και από την αγανάκτηση σε αποφάσεις ριζικής αλλαγής ζωής.

Η επανάσταση της Σίρλεϋ Βαλεντάιν δεν κρατάει πολύ, αλλά είναι ικανή για να προσδιοριστεί ξανά ο εαυτός της ηρωίδας και η ουσιαστική της σχέση με το παλιό της περιβάλλον και του άντρα της…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ