Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 30/6/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Γερό αποκλειστικό το δίχως άλλο! Εξασφάλισα την πρώτη εξαιρετικά εντυπωσιακή φωτογράφιση από την υποσχόμενη αλλά και πολυαναμενόμενη «Λυσιστράτη» που… μαγειρεύει για το Εθνικό και για την Επίδαυρο ο «αιρετικός» Μιχαήλ Μαρμαρινός. Αν η… καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε σίγουρα μας περιμένουν τα καλύτερα! Το δυνατό ραντεβού δίνεται στο αργολικό θέατρο στις 5 και στις 6 Αυγούστου και στην αληθινά ζηλευτή διανομή ανήκουν (με αλφαβητική σειρά) οι εξαιρετικοί: Γιάννης Βογιατζής, Αθηνά Δημητρακοπούλου Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου,  Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Θέμης Πάνου,  Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρίνα Σάττι, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης, Αιμίλιος Χειλάκης. Πιάνο: Λενιώ Λιάτσου.

ΌΣΟ για τους υπόλοιπους συντελεστές; Έχουμε και λέμε: Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός, μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός, σκηνικά: Γιώργος Σαπουντζής, κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη, φωτισμοί: Thomas Walgrave, κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος. Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Έφη Θεοδώρου, Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

 

 

 

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για το ποιοι θα… χτυπήσουν στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» τη νέα σεζόν και ανάμεσα στα… σενάρια ήταν κι ότι επιστρέφουν σε αυτή Βλάχος και Τριανταφυλλίδου. Οι έγκυρες πηγές μου όμως λένε, πως ως νέο ζευγάρι στην επιτυχημένη σειρά του Alpha θα δούμε τους εξαιρετικούς Νάντια Κοντογεώργη – Γιώργο Χρυσοστόμου.

 Οι δύο ηθοποιοί που βλέπουν τις μετοχές τους να… χτυπάνε κόκκινο στο σανίδι και έχουν κερδίσει χώρο και στην τηλεόραση «έκλεισαν» με χαρά να μπουν στην εν λόγω δοκιμασμένη σειρά!  Όποιου κι αν ήταν η ιδέα, ήταν εξαιρετική!

 

 

 

Το συναρπαστικό «De profundis» του Όσκαρ Ουάιλντ «μεταφέρει» στη σκηνή η ικανότατη σκηνοθέτιδα Αθανασία Καραγιαννοπούλου, με ερμηνευτή τον έμπειρο Νίκο Νίκα! Το1895, ο διάσημος συγγραφέας και ποιητής, Όσκαρ Ουάιλντ, δικάζεται και καταδικάζεται ως ομοφυλόφιλος. Στη διάρκεια της φυλάκισής του γράφει μια μακροσκελή επιστολή στον εραστή του και υπαίτιο της καταδίκης του, Άλφρεντ Ντάγκλας. Το 2016, μια εποχή που ‘κανείς δεν καταδικάζεται για τις ερωτικές του επιλογές’, ένας δικηγόρος επανεξετάζει την υπόθεση του Ουάιλντ: Στέκεται- μαζί με τον κατηγορούμενο – ενώπιον των θεατών και ζητά τη δική τους ετυμηγορία. Βασικό στοιχείο υπεράσπισης, η επιστολή που έμελλε να μείνει στην Ιστορία με τον γερό τίτλο De Profundis (Εκ Βαθέων).

Η πρώτη παρουσίαση της υποσχόμενης παράστασης θα γίνει ειδικά για το χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στα Χανιά στις 21,22,23 Αυγούστου. Η Καραγιαννοπούλου που μετράει πολλές «νίκες» στον χώρο, υπογράφει τη μετάφραση, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης στην οποία θα δούμε τον υπέροχο Νίκο Νίκα!

 

 

 

Ξεκινούν αύριο στο Βασιλικό Θέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος οι παραστάσεις του γερού «Αγαπητικού της βοσκοπούλας»που σκηνοθετεί με μεράκι και κέφι ο Σταμάτης Φασουλής με γερή ομάδα ηθοποιών στο ενεργητικό του…       

                           

Η «Βοσκοπούλα»θα παρουσιάζεται στο Βασιλικό με φουλ κλιματιστικά και με υπέρτιτλους στα αγγλικά και τα ρώσικα παρακαλώ, μια και η δουλειά θέλει να… πιάσει και τους τουρίστες που βρίσκονται στην συμπρωτεύουσα! Ο τίτλος του έργου στα αγγλικά γίνεται «The lover of the shepherdess»[!]και στα ρώσικα γίνεται «ВОЗЛЮБЛЕННЫЙ ПАСТУШКИ».

 

 

Έναν πολύ σημαντικό άσσο απέκτησε η ήδη ισχυρή διανομή της «Ωραίας μου κυρίας» που «μαγειρεύει»για το θέατρο Pantheon ο πολυπράγμων Αλέξανδρος Ρήγας.

Σύμφωνα με πηγές μου στην εξαιρετικά φιλόδοξη αυτή παραγωγή των «Θεατρικών Σκηνών» πρόκειται να δούμε στον έξοχο ρόλο του Συνταγματάρχη Πίκεριν τον έμπειρο και χαρισματικό Παύλο Χαϊκάλη!Είχες πολλές και δελεαστικές προτάσεις ο θαυμάσιος πρωταγωνιστής,αυτή όμως που του έγινε από τον Ρήγα τον κέντρισε ιδιαίτερα για αυτό και είπε με χαρά το «ναι».Αξίζει να θυμίσω ότι στην υπερπαραγωγή που θα ανέβει στο θέατρο Pantheon θα δούμε τους Δήμητρα Ματσούκα,Κώστα Κόκλα, Αντώνη Καφετζόπουλο,Ορέστη Τζιόβα κα. Το …παζλ που σου έγραφα ότι φτιάχνεται    με προσοχή,αποκτά μέρα με τη μέρα γερά κομμάτια.Φυσικά και θα επανέλθω άμεσα!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ