Νέος άσσος: Και ο Καφετζόπουλος στο Pantheon!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Ένας – ένας «κλείνουν» οι άσσοι για την «Ωραία μου κυρία» που όπως πρώτος σου έγραψα θα δούμε στο θέατρο Pantheon σε μετάφραση – σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Ο ακάματος καλλιτεχνικά δημιουργός, στήνει με μεγάλη προσοχή ένα ιδιαίτερο παζλ για το υπέροχο έργο του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω που θα ανεβάσει το Δεκέμβρη στο θέατρο Pantheon. Έτσι δίπλα στους Κώστα Κόκλα – Δήμητρα Ματσούκα που θα δούμε στους ρόλους του Χίγκινκ και της Ντούλιτ αντίστοιχα, όπως πρώτος σου έγραψα, θα παίξει ο έμπειρος Αντώνης Καφετζόπουλος που αποτελεί… άσσο για όποια δουλειά και να παίζει!

Ο εξαίρετος ηθοποιός, σύμφωνα πάντα με τις πηγές μου, θα ερμηνεύσει τον πατέρα της βασικής ηρωίδας, έναν απατεωνίσκο που ακούει στο όνομα Άλφρεντ Ντούλιτ! Τα ραντεβού – βροχή που κάνει ο Ρήγας αποδίδουν τα καλύτερα και όπως άκουσα μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις στη διανομή οι οποίες θα συζητηθούν ιδιαίτερα! Να υπογράψουν κι επανέρχομαι!

ΠΑΜΕ PANTHEON. Το έργο του Σο που έγινε γνωστό στη θεατρική Αθήνα με τον τίτλο «Ωραία μου κυρία» τον χειμώνα του 1959 στο θέατρο Μουσούρη με τον Κώστα Μουσούρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, ξαναέρχεται στη σκηνή του θεάτρου Pantheon. Mε τον ίδιο τίτλο έγινε και η κινηματογραφική του μεταφορά το 1965 ως μιούζικαλ με τους Ωντρεϊ Χέπμπορν και Ρεξ Χάρισσον. Ο Πυγμαλίων, ένα απο τα μεγάλα όνειρα του Αλέξανδρου Ρήγα θα ανέβει το Pantheon του Γιάννη Παπαθεοχάρη με παραγωγούς του την νέα θεατρική εταιρεία παραγωγής “Θεατρικές σκηνές”.

Η ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ κομεντί του Μπέρναρντ Σω αναφέρεται στην προσπάθεια ενός μεγαλοαστού καθηγητή γλωσσολογίας να μετατρέψει μια άξεστη, ακαλλιέργητη λουλουδού του Κόβεν Γκάρντεν σε “πριγκίπισσα” της κοσμικής ζωής του Λονδίνου. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο δημιουργός ερωτεύεται το δημιούργημα του. To έργο -μια τεράστια παραγωγή- μας μεταφέρει στο Λονδίνο της δεκαετίας του 30 με κοστούμια και σκηνικά εποχής και 25 ηθοποιούς επί σκηνής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ