• Πολύ κακές λέξεις σε… Μαύρη Τρύπα!

  9:10 πμ, Δευτέρα 04 Απρ 2016 9:10 πμ, Δευτέρα 04 Απρ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Ατζέντα 2η με…πρωταγωνιστή και πάλι τον Αλέξανδρο Ρήγα και…Πολύ κακές λέξεις! Όχι, μην πάει ο νους σου στο κακό και πάλι!

  Είδηση σου έχω! Θυμάσαι που σου πρόδωσα πρώτος ότι «χτυπά»με Σοφία Μουτίδου στο θέατρο «Αλκμήνη»με «Πολύ κακές λέξεις»;

  Ε, η δουλειά «τιγκάρει» και όπως «αλίευσα» θα ανηφορίσει και στην Θεσσαλονίκη για να φιλοξενηθεί τον Μάιο-από 8/5 δες-στην εναλλακτική «Μαύρη τρύπα» που «αγκαλιάζει» κυρίως συναυλίες…

  Ο Ρήγας που τέλειωσε χθες με τις παραστάσεις του «Χωρίζουμε λέμε» στο «Αριστοτέλειον»για να συνεχίσει σε άλλες μεγάλες πόλεις της βόρειας Ελλάδος, είδε χθες τον χώρο,τον κέντρισε και τον έκλεισε για να παρουσιαστεί εκεί η παράστασή του που συζητιέται πολύ θερμά στην Αθήνα…

  Ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο είναι αυτό της ομάδας «ΔΕΛΤΑ».

  Πρόκειται για έναν μονόλογο - stand up comedy, στον οποίο ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία μιας γυναίκας την ώρα που περιμένει στον προθάλαμο ενός διάσημου νευρολόγου… τόσο διάσημου που τους ασθενείς του τους επιλέγει έπειτα από casting… βλέπει μόνο τους πιο «ιδιαίτερους» και πιο διαταραγμένους και η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει να είναι αυτή η τελική τυχερή η οποία θα κερδίσει 6 μήνες δωρεάν θεραπεία από τον διάσημο νευρολόγο – ψυχολόγο Τζέιμς Λόρενς καθώς και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

  Προκειμένου να το επιτύχει αυτό εξομολογείται τα πάντα όλα που της έχουν σπάσει τα νεύρα, οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, η θρησκεία, ο γάμος, ο έρωτας… όλο αυτό το ξέσπασμα μαγνητοσκοπείται από την κάμερα του βοηθού του νευρολόγου.

  Οι θεατές χρίζονται συνυποψήφιοι ασθενείς του προθαλάμου, ιδιαίτερα διαταραγμένες και αυτές προσωπικότητες, που αναμένουν την σειρά τους για τη δική τους οντισιόν και η πρωταγωνίστρια αποκτά έτσι έναν υγιή ανταγωνισμό και έχει την ευκαιρία να σπάσει τη σκηνική δράση και να δώσει μια διαδραστική νότα στην παράσταση, καθώς συνομιλεί, συμβουλεύεται, συμπορεύεται, συλλυπείται και μας θυμίζει ότι ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, τρελοί και λογικοί… συγκάτοικοι είμαστε όλοι στον σουρεαλισμό που λέγεται σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

  Η ηρωίδα της παράστασης όμως, δεν είναι τρελή… είναι μία απεγνωσμένη γυναίκα, μια γυναίκα που απλώς ελεύθερα βρίζει (όχι και τόσο αδίκως) για όλα όσα της πήγανε στραβά. Για όσα και όσους δεν μπορεί να αλλάξει, αποφασίζει απλά να τους «στολίσει»… με «Πολύ κακές λέξεις»!

  Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ομάδα ΔΕΛΤΑ.

  Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου Συμμετέχει: ο Δημητρης Τσιώκος. Α,να μην ξεχάσω:η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους-με τόσες…βρώμικες λέξεις!Για την ώρα λοιπόν εδώ, μετά Θεσσαλονίκη και «Μαύρη τρύπα» και έπεται η υπέροχη αυλή του «Χυτηρίου».

  Μα όλα εγώ; Όλα ναι, όλα!

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα