• Ο Μαστοράκης έρχεται με… Ξένους!

  3:09 μμ, Πέμπτη 24 Μάρ 2016 3:09 μμ, Πέμπτη 24 Μάρ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Ο σημαντικός Νίκος Μαστοράκης που μας συνάρπασε φέτος με τα «Παιδιά του ήλιου» του στο Υπόγειο του Τέχνης, κάνει εντατικότατες πρόβες τις μέρες αυτές μια και ετοιμάζεται για μια ακόμα πρεμιέρα.

  Στις 31 Μαρτίου… ανοίγει η αυλαία για τους υποσχόμενους και φιλόδοξους «Ξένους» του Σέρτζι Μπελμπέλ στο υπέροχο Νέο Rex,με πρωταγωνίστριά του την άξια Λυδία Κονιόρδου.

  Αρχικά οι δύο τους θα συνεργάζονταν στο έργο του Μπρεχτ «Μάνα κουράγιο», στη διαδρομή όμως αποφασίστηκε απ’τη διεύθυνση του Εθνικού να «χτυπήσουν»με τους «Ξένους».

  Ένα σημαντικό σύγχρονο έργο, με θέμα τη «διαφορετικότητα», μια αλληγορία για το θάνατο της Ευρώπης, τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, αποδοχή και αλληλοκατανόηση, τόσο μέσα στο στενό περιβάλλον της οικογένειας όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας.

  ΔΥΟ διαμερίσματα, το ένα πάνω από το άλλο, δύο χώροι που κλείνουν μέσα τους τις ζωές και τις ιστορίες ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους και παράλληλα τόσο όμοιων.

  Ο χρόνος περνά, οι άνθρωποι αλλάζουν, κάποια πράγματα όμως μένουν ίδια. Συναισθήματα, απωθημένα και μυστικά δεν μπορούν να λυτρωθούν, παρά μόνο εάν εκφραστούν και βγουν στην επιφάνεια. Κι έτσι μόνο η ζωή προχωρά, γκρεμίζει διαχωριστικούς τοίχους και φέρνει κοντά τους ανθρώπους ή ίσως, πάλι, τους απομακρύνει μέσα σε μια στιγμή.

  Ταυτότητα παράστασης

  Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

  Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

  Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Νάθενα

  Μουσική Επιμέλεια: Studio 19

  Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

  Βοηθός σκηνοθέτη: Μενέλαος Καραντζάς

  Διανομή: Εμίλ Γκριγκόροφ, Λυδία Κονιόρδου, Μαρσέλα Λένα, Γιάννης Μαυρόπουλος, Θέμης Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Παντελής Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Δανάη Σκιάδη,Νικόλας Χανακούλας.

  Τρέχοντας θα πάμε γιατί όταν οι άλλοι ανεβάζουν παραστάσεις, ο Μαστοράκης κάνει ΘΕΑΤΡΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα