“Οργασμός” στην Θεσσαλονίκη και το ΚΘΒΕ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

ΣΕ τίτλους θα στα πω και σήμερα απο την Θεσσαλονίκη.Μόνο και μόνο που είμαι εδώ καταλαβαίνεις γιατί διευκρινίζω αυτό το “σε τίτλους”.Απο τον “μαραθώνιό”μου,έχω τις εξής ειδήσεις που θα σε κεντρίσουν…

-ΣΤΗΝ “Αντιγόνη”που θα δούμε το θέρος σε συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ,του Εθνικού και του ΘΟΚ[!]με Κρέοντα τον “πολύ”Λιγνάδη όπως πρώτος σου έγραψα,πέρα απο τους Αρβανίτη και Κονίδη που “πρόδωσε”το Τέταρτο Κουδούνι πως θα είναι στη δουλειά, “έκλεισαν”και οι καλοί Αστέριος Πελτέκης,Γιάννης Χαρίσης.Οι ίδιες πηγές    μου λένε πως η φιλόδοξη παραγωγή θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο 15-16/7.

-ΠΑΜΕ και στην άλλη παραγωγή του ΚΘΒΕ,το δυνατό Επτά επί Θήβας που θα σκηνοθετήσει ο εξαίρετος Τσέζαρις Γκραουζίνις.Στην παράσταση που θα… πάρει σκυτάλη απο την “Αντιγόνη”στις    22-23/7 [αποκλειστικό μου]πέρα απο     τους Στάνκογλου- Κοντογεώργη και Φραγκάτου,έχουν “κλείσει”και οι πολύ καλοί Καφκας-Τσακίρης.Η πρεμιέρα θα γίνει αρχές Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους. Την μουσική της “Αντιγόνης”γράφει ο Δημήτρης Θεοχάρης.Μα όλα εγώ;Όλα!

-ΕΡΧΟΝΤΑΙ,μου λένε στην ΕΜΣ οι “12 ένορκοι”που έχουν πολύ μεγάλο “ρεύμα”.

-6 με 15 Μαίου θα “ανέβει”εδώ στην Θεσσαλονίκη και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών το Ρωμαίος και Ιουλιέτα που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος και που κερδίζει τις εντυπώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.Τις ίδιες μέρες θα μεταφερθεί στο Δημοτικό η “Απολογία του Σωκράτη”που σκηνοθέτησε ο Αβδελιώδης και κέρδισε το κοινό της συμπρωτεύουσας.

-ΠΑΜΕ χειμώνα ΚΘΒΕ; Ο Θανάσης Παπαγεωργίου κάνει Δευτέρα-Τρίτη ακρόαση για το “Τρίτο Στεφάνι”που θα παρουσιάσει στην Μονή Λαζαριστών στις αρχές Οκτώβρη και αναμένεται να γίνει… κόλαση πάλι όπως έγινε και για το “Επτά επί Θήβας”και για το “Μάνα Κουράγιο”! Τριακόσιοι πέρασαν απο τον Τσέζαρις, άλλοι τόσοι απο τον Μιλιβόγιεβιτς και υπάρχει ήδη τρελό ρεύμα για Στεφάνι. Ο Παπαγεωργίου πήρε,μου λένε, το έργο των Φασουλή-Νιάρχου αλλά θα επέμβει δραστικά προκειμένου να το κάνει πιο μικρό-ξεπερνούσε τις τρεις ώρες η πρώτη παράστασή του στο Εθνικό,το θυμάσαι;

-ΠΑΡΑΜΕΝΩ Φασουλή για να σου πω ότι θα ανέβει Μεγάλη Τρίτη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει πρόβες για τον “Αγαπητικό της βοσκοπούλας”που θα παρουσιαστεί στο… χειμερινό Βασιλικό[!] με κλιματισμό τον Ιούλιο.Δίπλα στην Φιλαρέτη Κομνηνού που θα πρωταγωνιστήσει στη δουλειά όπως έχει γράψει ήδη ο Γιώργος Σαρηγιάννης θα δούμε ανάμεσα σε άλλους τους έμπειρους Κώστα Σαντά και Ταξιάρχη Χάνο.Ο Φασουλής θα’ναι εδώ συνεχώς,πέρα απο τις Κυριακές που θα “πετάγεται”Αθήνα για το Your Face Sounds Familiar του ΑΝΤ1.

-ΣΤΗΝ Μάνα Κουράγιο που θα ανέβει Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Μιλιβόγιεβιτς με πρωταγωνίστρια την Φωτοπούλου, έμαθα πως έκλεισε και ο εξαιρετικός Γιώργος Κολοβός.Οι πρόβες πρόκειται        να ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου,σου λέει.

-ΞΕΝΟ έργο θέλει να σκηνοθετήσει ο «δαιμόνιος»διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης αλλά με τον…μαραθώνιο που τρέχει για τα οικονομικά-διοικητικά  και τα μαγειρέματα για το υπόλοιπο ρεπερτόριο,δεν έχει ακόμα καταλήξει ποιο θα είναι αυτό.Ίσως το κάνει άμεσα βλέποντας την θέα του Θερμαικού απο το δώμα που νοίκιασε πλάι στον Λευκό Πύργο…Πάντως έχει πείσμα να κερδίσει       το «στοίχημα»που έχει βάλει με ικανή συνοδοιπόρο του την Μαρία Τσιμά και αν τον στηρίξουν οικονομικά όπως πρέπει απο την πολιτεία,θα καταφέρει πράγματα.

-ΑΠΟΘΕΩΣΗ χθες για την θεά Άλκηστη Πρωτοψάλτη που συνάρπασε το κοινό του εδώ [πολύ μ’αρέσει που με το «εδώ» εννοώ την Θεσσαλονίκη μου] Μεγάρου Μουσικής.Με δεινότητα,κέφι,συνέπεια, ψυχή κατάφερε και να καθηλώσει τον κόσμο στο πρώτο μέρος και φυσικά να τον ξεσηκώσει στο δεύτερο.Όταν δε… πήδηξε στην πλατεία του και τη διέσχισε όλη τραγουδώντας με δύναμη,είμασταν όλοι όρθιοι και την χειροκροτούσαμε-μα τι ενέργεια είναι αυτή!-.Πως δεν ανέβηκε και στα θεωρεία να λες-μήπως να αρχίσω κι εγώ καταδύσεις το καλοκαίρι να αποκτήσω δύναμη και αντοχές;Άστο…ασχολίαστο.

Κατά τα άλλα,μόνιμο στασίδι στο Σταφύλι μας,καφέδες και ποτάρες.Ε,οκ έγιναν και… στραβές αλλά μην τα γράψουμε και όλα πια Σε αφήνω γιατί το βράδυ έχω «Πεταλούδες»στο Αυλαία με λατρεμένη Άννα Παναγιωτοπούλου και μετά κραιπάλη με άλλες…πεταλούδες στο στομάχι.Φιλιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ