Χωρίζουμε λέμε σε…Μυστικό κήπο!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Σε διπλό ταμπλό «χτυπά»ο πολυσχιδής Ρένος Χαραλαμπίδης: από τη μια έχει πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης με το γερό «Χωρίζουμε λέμε»που τον θέλει πλάι στους ικανούς Αλέξανδρο Ρήγα-Ελένη Καστάνη κι από την άλλη…σκάει μύτη σε ένα ιδιαίτερο «Μυστικό κήπο»!Πρόκειται για ένα υπέροχο τραγούδι που υπογράφει ο ίδιος σε στίχους- μουσική, το οποίο ερμηνεύει με δεινότητα! Μόλις…βγήκε από τον φούρνο της MINOS EMI και ήδη κερδίζει τις καλύτερες των εντυπώσεων,έχω να σου πω.Ένας κήπος μυστικός,ανθίζει! Ο ανήσυχος καλλιτεχνικά Ρένος Χαραλαμπίδης  έρχεται για να μας γλιτώσει από την πλήξη με το νέο τραγούδι του οδηγώντας μας στον…Μυστικό Κήπο του. Γιατί όλοι έχουμε ένα μυστικό κήπο. Που ανθοφορεί όταν γευόμαστε τη στιγμή. Αυτή και μόνο. Χωρίς θεωρίες και προσποιητά γιατί. «Ποιος είμαι εγώ για να είμαι εγώ;», αναρωτιέται. «Είναι αργά για να είναι αργά», τραγουδάει φλερτάροντας με τη σιωπή. Εκείνη τη σιωπή που μας συνδέει με το τώρα και δίνει νόημα στο μετά. «Όπου και αν φτάνω, φτάνω εδώ», μας λέει με τη σιγουριά του ταξιδευτή.  Το τραγούδι αυτό είναι το πρώτο μιας συλλογής που ξαφνιάζει για την πορεία του καλλιτέχνη που μοιάζει να έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή προς την αυτογνωσία. Το μεγαλύτερο ταξίδι, μας διαβεβαιώνει, είναι η επιστροφή στον εαυτό μας. Τότε – στα σίγουρα – «ένας κήπος μυστικός, ανθίζει». Στο νέο – πρώτο του – τραγούδι όλα φαντάζουν αρμονικά. Ρίμες και μελωδία – όλα δικά του – δένουν «ακροβατικά». Μας οδηγεί με τα τραγούδια του σε ξέφωτο, ξεκλειδώνοντας τους κώδικες και αποκαλύπτοντας τις νότες που απογειώνουν τους στίχους του.

Μπροστά στο μικρόφωνο, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μοιάζει να έχει δεύτερο εαυτό. Τραγουδάει σαν να βρίσκεται πάνω από μια πλατεία που όλοι νιώθουν ότι κάτι λείπει. Και αυτό το κάτι είναι ένα τραγούδι που τα αλλάζει όλα. Και ζεσταίνει την ψυχή.

ΘΕΣ και άλλα; Ο Ρένος θα μείνει με Ρήγα- Καστάνη στην Θεσσαλονίκη για δύο περίπου εβδομάδες και μετά θα …οργώσουν πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.Σύμφωνα με τις πηγές μου το «Χωρίζουμε λέμε»πρόκειται να περιοδεύσει και το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα με την Μπέσυ Μάλφα να παίζει πλέον τον γυναικείο ρόλο-όπως έγινε επιτυχώς και πέρσι.Μα όλα εγώ;Όλα εγώ πάντα.Σε φιλώ!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ