• Και του χρόνου «Τρεις αδελφές»

  1:57 μμ, Πέμπτη 10 Μάρ 2016 1:57 μμ, Πέμπτη 10 Μάρ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Μεγάλη είναι η ανταπόκριση που έχουν οι κατά Τάρλοου «Τρεις αδελφές»στο θέατρο «Πορεία».

  Η παράσταση που κέντρισε με το που ξεκίνησε το κοινό κι έχει αρχίσει να παίρνει θερμές κριτικές,θα επαναληφθεί σύμφωνα με πηγές μου και τον επόμενο χειμώνα!

  Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού οι θεατές κάνουν ουρές στο εν λόγω θέατρο για να απολαύσουν το αριστουργηματικό έργο του Άντονν Τσέχοφ διασκευασμένο αλλά και σκηνοθετημένο από τον Δημήτρη Τάρλοου.

  Ο Τσέχωφ έγραψε τις «Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας.

  Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα.

  Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν.

  Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.».Θες και διανομή!

  Διανομή:

  Πρόζοροφ Ανδρέας: Λαέρτης Μαλκότσης

  Ναταλία: Μαριάννα Δημητρίου

  Όλγα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη

  Μαρία: Ιωάννα Παππά

  Ειρήνη: Λένα Παπαληγούρα

  Κουλίγκιν Θόδωρος: Κώστας Κορωναίος

  Βερσίνιν Αλέξανδρος: Γιάννης Νταλιάνης

  Τούζενμπαχ: Παντελής Δεντάκης

  Σολιόνι: Δημήτρης Μπίτος

  Τσεμπουτίκιν: Γιώργος Μπινιάρης

  Φεντότικ: Πάρις Θωμόπουλος

  Ροντέ: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

  Φεραπόντ: Χάρης Τσιτσάκης

  Ανφίσα: Μαριέττα Σγουρδαίου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα