• Ο Παπαδόπουλος ετοιμάζει…Δείπνο ηλιθίων

  3:58 μμ, Δευτέρα 07 Μάρ 2016 3:58 μμ, Δευτέρα 07 Μάρ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Μπορεί ακόμα να «τα σπάει»με το «Μου λες αλήθεια» που συνεχίζει μέχρι και την Κυριακή των Βαίων την σαρωτική του πορεία στο θέατρο Κάπα, ήδη όμως έκλεισε το έργο που πρόκειται να παρουσιάσει του χρόνου. Ο λόγος για τον εξαίρετο Σπύρο Παπαδόπουλο που έγκυρες πηγές μου λένε πως θα μας ετοιμάσει για τον επόμενο χειμώνα ένα εντυπωσιακό… Δείπνο Ηλιθίων! Πρόκειται για την γερή κωμωδία του Francis Weber που το στόρι της έχει ως εξης:Ο μεγαλοεκδότης Μπροσάν και οι φίλοι του, μια παρέα κυνικών πλούσιων, οργανώνουν κάθε τετάρτη βράδυ ένα … Δείπνο Ηλιθίων. Καθένας εξ αυτών έχει την υποχρέωση να καλέσει από έναν «ηλίθιο» τον οποίο ενθαρρύνουν να μιλήσει για τις ιδέες και τις αδυναμίες του, προκειμένου να γελάσουν εις βάρος του.Στο τέλος επιλέγεται ο ηλίθιος της βραδιάς και βραβεύεται. Ο Πιερ πιστεύει πως το νέο του εύρημα, ο Φρανσουά Πινιόν, ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών θα κλέψει την παράσταση και το πρώτο βραβείο. Έλα όμως που έρχονται τρομερές ανατροπές…Σούπερ κωμωδία,ευρηματική και ναι,θα τρέξουμε!

  ΓΙΑ την ώρα όμως «χτυπάμε»στο «Κάπα» για το «Μου λες αλήθεια» που μετέφρασε με δεινότητα η Νικολέττα Κοτσαηλίδου και σκηνοθέτησε με έμπνευση ο χαρισματικός Σπύρος Παπαδόπουλος.Ο ίδιος πετυχαίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στη δουλειά, έχοντας στο πλάι του σε εξαιρετικές επιδόσεις τους Τάκη Παπαματθαίου,Νικολέττα Κοτσαηλίδου και Βάνα Ραμπότα.Να πάτε,θα περάσετε τέλεια

  ΘΕΣ …αποκλειστικό στο αποκλειστικό; Να περιμένεις την επόμενη ισχυρή Ατζέντα που θα έρθει σε λίγο-είναι δύσκολη μέρα σήμερα, για αυτό και άργησα τόσο να …χτυπήσω!

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα