Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Escuela»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο θα φιλοξενεί από τις 10 Μαρτίου το «Θησείον» και ο enikos.gr εξασφάλισε όλες τις λεπτομέρειες για αυτό αλλά και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό απ’ την φιλόδοξη δουλειά.

Ο λόγος για το Escuela του Καλντερόν που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ικανού Λευτέρη Γιοβανίδη, σκηνικά- κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική επιμέλεια  Κωνσταντίνας Βαρσάμη και φωτισμούς Νίκου Βλασόπουλου.

Στην γερή διανομή ανήκουν οι Αγοραστή Αρβανίτη, Αννίτα Κούλη, Αθηνά Καραγιώτη, Σωκράτης Πατσίκας και Σταύρος Σβήγκος.

Θες και στόρι; Σε ξέρω καλά! Χιλή,1987. Πέντε συνηθισμένοι πολίτες εκπαιδεύονται από παραστρατιωτική οργάνωση, ώστε να συνδράμουν στην ανατροπή της στρατιωτικής δικτατορίας του Πινοσέτ. Διδάσκονται πως να χρησιμοποιούν όπλο, μυστικές οργανωτικές μεθόδους, πολιτική θεωρία.

Μαθαίνουν πώς  να αντιδράσουν σε ένα καθεστώς που τους πρόδωσε, αγνοώντας ότι εξίσου προδωμένοι  θα νιώσουν και από την επακολουθούμενη δημοκρατία.

“Ναί ή όχι”, τελικά είναι το ίδιο. Υπόγειο χιούμορ, τρόμος αλλά και αλήθεια. Μια διεισδυτική ματιά από ένα πολιτικό συγγραφέα, πάνω στην εξουσία των κυβερνήσεων.

Ο Καλντερόν ένας βραβευμένος Χιλιανός συγγραφέας που τα έγα του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 25 χώρες.      

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίασε το Χιλιανό ανέβασμα του Escuela (Το σχολείο) τον Νοέμβριο του 2014 και τώρα μπορούμε να χαρούμε την ελληνική εκδοχή του στο Θησείον!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ