Μιχαλακόπουλος-Μπέζος στον «Αμπιγιέρ»!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Αυτή κι αν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και γερή είδηση: ο …Sir Γιώργος Μιχαλακόπουλος πρόκειται να «παντρέψει» τις δυνάμεις του τον επόμενο χειμώνα με τον έμπειρο Γιάννη Μπέζο!

Οι δύο τους θα συμπρωταγωνιστήσουν στον θαυμάσιο «Αμπιγιέρ»του Ρόναλντ Χάργουντ, που έχουμε δει στη χώρα μας με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ-Νικήτα Τσακίρογλου [σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου], Γιώργο Μεσσάλα-Πάνο Χατζηκουτσέλη [σκηνοθεσία του πρώτου] και Γιώργο Κωνσταντίνου-Χρήστο Στέργιογλου [σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη].

Ο σπουδαίος Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα «ντυθεί»τον Sir και ο Γιάννης Μπέζος τον Αμπιγιέρ του σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο! Εξαιρετική ιδέα και το «πάντρεμά»τους και η επιλογή έργου! 

ΤΙ είναι ο «Αμπιγιέρ»; Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο από την εμπειρία του ως αμπιγιέρ δίπλα τον κορυφαίο Άγγλο ηθοποιό Σερ Ντόναλντ Γούλφιτ. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 6 Μαρτίου 1980 με τον Freddie Jones, στο ρόλο του «Σερ» και τον Tom Courtenay στο ρόλο του Νόρμαν. Είναι ένα έργο χαρακτήρων που περιγράφει την ιδιόμορφη συναισθηματική σχέση μεταξύ ενός βετεράνου διάσημου σαιξπηρικού ηθοποιού και του αφοσιωμένου Αμπιγιέρ του. 

Ο ηθοποιός (Σερ) είναι ένας δύστροπος και τυραννικός άνθρωπος, που ηγείται σε περιοδεύοντα θίασο στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ο Αμπιγιέρ (Νόρμαν) είναι ο αφοσιωμένος βοηθός του, που για δεκαέξι χρόνια τον φροντίζει και προσπαθεί να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτήσεις του.   

Λίγο πριν από την 227η παράσταση του Βασιλιά Ληρ, ο Σερ καταρρέει ψυχολογικά και σωματικά. Βλέπει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και κυριεύεται από τις ανασφάλειες του. Ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί, είναι ο Αμπιγιέρ του. Ο Νόρμαν προσπαθεί απεγνωσμένα να τον εμψυχώσει και να του τονώσει την αυτοπεποίθηση, ώστε να μη ματαιωθεί η παράσταση…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ