• Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

  7:26 μμ, Παρασκευή 12 Φεβ 2016 7:26 μμ, Παρασκευή 12 Φεβ 2016

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

  Όταν υπόσχομαι ότι θα επανέλθω για το ζηλευτό «παζλ» που φτιάχνει ο Γιάννης Χουβαρδάς για τη φιλόδοξη «Ορέστειά» του, κρατάω τον λόγο μου!

  Ε ναι λοιπόν, έμαθα έναν ακόμα «άσσο» που θα έχει η παράστασή του που θα απολαύσουμε μέσα στο καλοκαίρι. Δίπλα στους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νίκο Κουρή-πρώτος στους «πρόδωσα»- θα δούμε και την ικανότατη Θέμιδα Μπαζάκα που τον καιρό αυτό ξεχωρίζει στον «Ριχάρδο τον 3ο» του που φιλοξενεί επιτυχώς το Εθνικό Θέατρο. Τέσσερις οι «άσσοι» λοιπόν κι έπεται συνέχεια. Φυσικά και θα επανέλθω…

  Πλησιάζει η πρεμιέρα των άκρως υποσχόμενων «Τριών αδελφών» στο θέατρο «Πορεία» και το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την δουλειά. Για την ώρα πάρτε γερή πρόγευση από την φιλόδοξη παραγωγή που θα ανέβει στις 18 Φεβρουαρίου στο υπέροχο θέατρο του Δημήτρη Τάρλοου και δίνουμε ραντεβού εκεί.

  Ο Άντον Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

  Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

  Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης».

  Συντελεστές:

  Απόδοση - Δραματουργία: Δημήτρης Τάρλοου

  Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

  Συνεργάτις δραματουργός: Έρι Κύργια

  Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

  Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

  Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

  Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη

  Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Ελένη Μιχαηλίδου, Λίνα Σταυροπούλου

  Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα, Νόρα Δεληδήμου

  Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

  Διανομή:

  Πρόζοροφ Ανδρέας: Λαέρτης Μαλκότσης

  Ναταλία: Μαριάννα Δημητρίου

  Όλγα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη

  Μάσα: Ιωάννα Παππά

  Ειρήνη: Λένα Παπαληγούρα

  Κουλίγκιν Θόδωρος: Κώστας Κορωναίος

  Βερσίνιν Αλέξανδρος: Γιάννης Νταλιάνης

  Τούζενμπαχ: Παντελής Δεντάκης

  Σολιόνι: Δημήτρης Μπίτος

  Τσεμπουτίκιν: Γιώργος Μπινιάρης

  Φεντότικ: Πάρις Θωμόπουλος

  Ροντέ: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

  Φεραπόντ: Χάρης Τσιτσάκης

  Ανφίσα: Μαριέττα Σγουρδαίου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα