Τα… Εγκλήματα του Ριχάρδου του Γ’

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι η ικανή ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου που μετρά «νίκες» στην σκηνή και στην τηλεόραση-η Σωσώ της στα εξαιρετικά «Εγκλήματα» άφησε εποχή με τις πανουργίες της και τις ίντριγκές της-,βάζει το πιο απαιτητικό «στοίχημα» της καριέρας της, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Ριχάρδου του Γ’ στο ομώνυμο αριστούργημα του Σαίξπηρ.

Και τώρα επανέρχομαι δριμύτερος: εξασφάλισα αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την άκρως φιλόδοξη παράσταση-δες το σκηνικό, τα κοστούμια,το όλο concept που «λέει» τρελά- και ετοιμάσου να πάμε στο Σύγχρονο Θέατρο. Το ραντεβού δίνεται από τις 17 Φεβρουαρίου!

 

 

Ένα σπουδαίο θεατρικό έργο. Ένας ήρωας μοναδικός και σαγηνευτικός. Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ’  “ανεβαίνει” σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά. Η Καίτη Κωνσταντίνου είναι ο Ριχάρδος ο Γ’, ο προδομένος από τη φύση,ο σακάτης, ο κουτσός και ο κακόθωρος. Ιντριγκαδόρος και σκληρός ο πρίγκιπας της Αγγλίας στήνει παγίδες και σπέρνει ζιζάνια, σκοτώνει ανελέητα άντρες, γυναίκες και παιδιά, εχθρούς και φίλους, όλα για να κατακτήσει τον πολυπόθητο θρόνο. Τα σκηνικά και κουστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί έχουν σχεδιαστεί από τον Αλέκο Αναστασίου και η μουσική φέρει την υπογραφή του Κώστα Βόμβολου.Μια θεατρική παράσταση μέσα στον τρομακτικό, φιλόδοξο και σαγηνευτικό κόσμο του Ριχάρδου, που μας κάνει συνένοχους και κριτές, θεατές και συμμέτοχους.

 

Μετάφραση: Κ. Καρθαίος.Δραματουργική Επεξεργασία: Σάββας Κυριακίδης.

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς.Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου.Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος.Χορογράφος: Αλίκη Καζούρη.Βοηθός σκηνοθέτη Μάκης Μεζόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Νόρα Δεληδήμου, σχεδιασμός Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ  Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος  Γαβαλάς,  Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου,  Αλέξανδρος  Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Πηνελόπη Τσιλίκα.

Στο ρόλο της Μαργαρίτας, η φωνή της Μπέτυς Αρβανίτη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ