Ρεσιτάλ… απιστίας!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Το ψέμα και η απιστία «πρωταγωνιστούν» στην ζηλευτή φάρσα «Μου λες αλήθεια» του Florian Zeller που φιλοξενεί επιτυχώς και φέτος το θέατρο «Κάππα».

Όλα ξεκινούν από την παράνομη  σχέση ενός επιχειρηματία, του Μισέλ με την γοητευτική γιατρίνα Αλίς που είναι γυναίκα του καλύτερού του φίλου Πολ, ο οποίος έχει μείνει άνεργος.

Για να καλύψει το ένοχό του μυστικό ο Μισέλ θα αρχίσει να λέει ψέματα- το ένα ψέμα θα διαδεχτεί το επόμενο και δεν θα έχουν τελειωμό.Κάποια είναι έξυπνα και ιδιοφυώς κατασκευασμένα και άλλα είναι… κουτά. 

Όταν θα έρθει η ώρα να πέσει φως πάνω στην αλήθεια, θα ανατραπούν οι ζωές όλων των ηρώων,αλλά ακόμα και τότε θα …γεννηθούν νέα ψέμματα-μια και το ψέμα έχει πάντα μακριά ουρά!  Βρήκα αληθινά συναρπαστικό το έργο μια και δεν είναι μια καθαρή φάρσα, αλλά διαθέτει και δεύτερο… επίπεδο, κλείνει συνωμοτικά το μάτι στον θεατή, του αφήνει κάποιες αμφιβολίες, τον κάνει…συνένοχο στο ψέμα-που ποιος δεν του έχει παραδοθεί;

Η απόδοσή του από την Νικολέτα Κοτσαηλίδου είναι εξαιρετική- έχει κάνει λεπτοδουλειά θαυμάσια που είναι το δίχως άλλο δυνατός «άσσος» για την γερή παράσταση.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στήνει σκηνοθετικά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και άρτιες παραστάσεις του: είναι εύρυθμη, καλοκουρδισμένη, καθαρή. Ο ίδιος «κεντά» υποκριτικά-«σαρώνει» τη σκηνή, απογειώνει τον ρόλο,φέρνει δάκρια στα μάτια από τον τρόπο που εφευρίσκει ψέματα αλλά και αυτόν που…τρώει τα μούτρα του.

Χειμαρρώδης κι αποτελεσματικός, ευθύβολος,συναρπαστικός- τι σπάνια κωμική στόφα. Τον βρήκα καλύτερο από ποτέ-το ομολογώ και το υπογραμμίζω… Ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας καταφέρνει ο ηθοποιός παίζοντας και στις επτά σκηνές του έργου, καταθέτοντας ψυχή και αλήθεια-παρά το…ψέμα του ρόλου.

Δεν ψευτίζει στιγμή- ένα μικρό «διαμάντι» η ερμηνεία του. Πλάι του ο εμπειρότατος Τάκης Παπαματθαίου έχει ευστοχία μοναδική στον «μετρημένο» Πολ του-πως φαίνονται οι ηθοποιοί που έχουν… κάψει χιλιόμετρα στη σκηνή!

Οι κοινές τους σκηνές εξαιρετικές-δεν τους χόρταινα.Καίρια στον ρόλο της η Βάνα Ραμπότα-στις σκηνές που μαθαίνει ότι ο εραστής της αλλάζει χώρα είναι πολύ καλή.

Βρήκα εντυπωσιακότατη την Νικολέτα Κοτσαηλίδου.Έχει έντονη σκηνική παρουσία, αναμφισβήτητη γοητεία, μέτρο και συνέπεια, δεινότητα στην κωμωδία και είναι εξαιρετικό το πόσο σωστά στέκεται πλάι στον Παπαδόπουλο: δεν τον ακολουθεί-τρέχει μαζί του και «πλουτίζει» από αυτόν.

Σας προτείνω να σπεύσετε στο θέατρο Κάππα και να δείτε οπωσδήποτε την έξοχη φάρσα που ευτυχεί στο ανέβασμά της! Αλλά και για να χαρείτε τον Σπύρο Παπαδόπουλο να αστράφτει…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ