• Καραΐνδρου: «Στη Θεσσαλονίκη ξαναγυρίζω πάντα με συγκίνηση»

  2:28 μμ, Παρασκευή 29 Ιάν 2016 2:28 μμ, Παρασκευή 29 Ιάν 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Το ότι η σημαντικότατη Ελένη Καραΐνδρου ετοιμάζεται να κάνει δύο συναυλίες-ψυχής είναι από μόνο του είδηση!

  Ότι επιλέγει για αυτές το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνει το «ραντεβού» ακόμα πιο ελκυστικό!

  Λοιπόν, λάβετε θέσεις γιατί δεν πρέπει να τη χάσετε με τίποτα-εγώ έτοιμος είμαι να ανέβω στην λατρεμένη μου πόλη και συναινώ στην δήλωσή της «Στην Θεσσαλονίκη ξαναγυρίζω πάντα με συγκίνηση».

  Πάμε να σας ενημερώσω για το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός: στις 14-15 Φεβρουαρίου η Ελένη Καραϊνδρου θα «χτυπήσει» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μαζί της η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση του εξαίρετου Λουκά Καρυτινού και με ερμηνεύτρια την μεγάλη μας Μαρία Φαραντούρη Συμμετέχει το Τρίο Τζαζ των David Lynch Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.

  Η σχέση της Ελένης Καραΐνδρου με τη Θεσσαλονίκη είναι μακροχρόνια και οι δεσμοί πολύ ισχυροί. “Στη Θεσσαλονίκη ξαναγυρίζω πάντα με συγκίνηση και είναι σαν να την είχα αποχωριστεί για πολύ καιρό. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που στο Μέγαρο απένειμα φόρο τιμής στον μεγάλο μας Θόδωρο Αγγελόπουλο. Είναι τόσα που με δένουν μ' αυτή την πλανεύτρα πόλη και με τους ανθρώπους της. Τα ατέλειωτα καρδιοχτύπια στο Φεστιβάλ, οι πρόβες στο ΚΒΘΕ, τα μαγικά γυρίσματα στο λιμάνι με τον Θόδωρο που τόσο αγάπησε αυτή την πόλη. Χρόνια, εμπειρίες, ταξίδια, συγκινήσεις. Και πάντα η αναμονή της επιστροφής...”.

  Η κορυφαία συνθέτρια σ' αυτές τις συναυλίες της στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου, της Τώνιας Μαρκετάκη, της Μάργκαρετ Φον Τρόττα, του Χριστόφορου Χριστοφή, του Λευτέρη Ξανθόπουλου αλλά και από θεατρικές παραστάσεις, του Ζυλ Ντασέν (ο Γλάρος, ο Θάνατος του εμποράκου) και του Αντώνη Αντύπα (Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ, ο Γυάλινος Κόσμος).

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων “Κλειστοί δρόμοι” καθώς και μουσικά θέματα από το “10” του Καραγάτση και γράφτηκαν για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

  Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου συμμετέχουν οι: Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν και Αριστοτέλης Δημητριάδης – μαντολίνο. Πιάνο θα παίξει η συνθέτρια.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα