Το «Ξύπνημα» ενός… Πρίγκιπα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Στο υπέροχο «Ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιτ θα δούμε όπως όλα δείχνουν  τον ικανό Γιώργο Γεροντιδάκη που είναι αναμφισβήτητα από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.      

Ο Γεροντιδάκης που είχε δεινότητα σε πολλές από τις θεατρικές του δουλειές,αυτόν τον καιρό αρέσει πολύ στον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» που περιοδεύει ανά την Ελλάδα και ετοιμάζεται για το νέο «στοίχημά»του που τον θέλει σε βασικό ρόλο στο έργο του Βέντεκιτ που σύμφωνα με πληροφορίες μου  θα ανέβει στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία του Μάκη Κατσούλη.

15.40 .Θες και στόρι,σε ξέρω… Προβλήματα, ανασφάλειες και ερωτήματα πνίγουν τους συμμαθητές ενός επαρχιακού σχολείου, που περνάνε στην εφηβική ηλικία χωρίς να υπάρχει κανείς να τους δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Το οικογενειακό περιβάλλον, γεμάτο συμπλέγματα και ενοχές, κόβει κάθε γραμμή επικοινωνίας.

Το σχολείο αναμασάει ένα τυφλό, ανόητο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καμία προσπάθεια πραγματικής κατανόησης. Και εκείνοι, φυλακισμένοι στο φόβο και στην άγνοια, ακολουθούν το ένστικτό τους και ψηλαφίζουν στα τυφλά το μυστήριο του έρωτα. Μέσα στο σκοτάδι, εκεί όπου η αθώα σκέψη μοιάζει να καταδικάζεται, θα προβάλει ξαφνικά μια ακτίνα φωτός, ένας δρόμος προς την ελευθερία. Θα μπορέσουν άραγε να τον ακολουθήσουν;

Το αριστουργηματικό «Ξύπνημα της άνοιξης» υπήρξε στην εποχή του και παραμένει μέχρι σήμερα ένα έργο προκλητικό. Γεμάτο ευαισθησία, λυρισμό και τρυφερότητα, προσεγγίζει τις ανησυχίες των εφήβων και την ανάγκη τους για αληθινή επαφή με τους γονείς και τους καθηγητές τους, την ίδια στιγμή που ο κόσμος των ενηλίκων μοιάζει ανίκανος να ανταποκριθεί σε αυτήν την έκκληση. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ