Βιτριολική Δήμητρα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Ξέρω την Δήμητρα Παπαδοπούλου πολλά χρόνια-από τότε που έμενε στην Φυλής και πήγαινα να την βρω για τις γερές συνεντεύξεις μας. Περνώντας τα χρόνια ρωτούσα αν φοβάται που «αγρίευε»το «σκηνικό». Λίγο μετά έφυγε. Όμως το «σκηνικό»αυτό το κράτησε μέσα της κι έγινε η έμπνευσή της για το ολοκαίνουργιο έργο της «Μάνα θα πάω στο Hollywood» που θα δούμε στο «Ιλίσια» σε σκηνοθεσία που υπογράφει μαζί με τον καίριο Φωκά Ευαγγελινό.

Αλήθεια, τι σημειώνει η Δήμητρα στο πρόγραμμα της εν λόγω δουλειάς για το…μενού του έργου με αιχμηρό και βιτριολικό τρόπο; «Τι ζούμε; Πώς φτάσαμε έως εδώ; Ώρες ώρες μου θυμίζω εμένα όταν ζούσα για χρόνια στη Φυλής και γύρω ένα απέραντο μπουρδέλο. Πολλές αντιστοιχίες βλέπω.Τι άτομα είμαστε;Μια ζωή κολλημένοι με τη μάνα μας, μια ζωή περιμένουμε μια έξωθεν βοήθεια.Μια ζωή, κάποιος να μας λύσει τα προβλήματα και για όλα φταίει το κράτος. Τελευταία, ίσως πήραμε λίγο είδηση ότι και αυτοί, «οι του κράτους», είναι εκεί για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα. Άρα, ποιος θα στηρίξει ποιον;Μια ζωή τσαμπουκάδες και εμφύλιος.Μια ζωή αρπαχτές. Κι εμείς με μια βαλίτσα στο χέρι μετανάστες.Και μια ζωή στην κόμπλα ότι τα ξένα προϊόντα είναι πάντα καλύτερα από τα δικά μας. Αλλά να μην είμαστε αχάριστοι… μια ζωή ο Έλληνας γέλιο, χορό, τραγούδι και πάντα θέατρο, πάντα φως και πάντα η ελπίδα για ένα μεγάλο ταξίδι».Πιο καίρια δεν γίνεται.Μας έλειψες βρε Δήμητρα και δεν πρέπει να μας αφήνεις καιρό χωρίς δουλειά σου και χωρίς τον γερό λόγο σου

15.36 Η Δήμητρα είναι ενθουσιασμένη με τον Φωκά και ο Φωκάς με την Δήμητρα; Ιδού και   τι τονίζει ο καθένας τους. Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Χρόνια ήθελα να συνεργαστώ με τον Φωκά, αγαπάει και σέβεται τον ηθοποιό, τον διαβάζει σε βάθος και ξέρει να τον προστατεύει. Έχει μια απέραντη τεχνογνωσία, οργάνωση, διαίσθηση και ταλέντο να σκηνοθετεί σε πολλά είδη θεάτρου». Φωκάς Ευαγγελινός: «Πάντα ήθελα να δουλέψω με τη Δήμητρα, από τους Απαράδεχτους το ονειρεύτηκα και ή��θε η ώρα. Εύχομαι να γελάσετε και να συγκινηθείτε με την παράσταση όπως εμείς όταν στήναμε το έργο στις πρόβες».

Λάβετε θέσεις γιατί τα καλύτερα έρχονται!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ