• Λάκη, τι σου κάναμε και…κλαίμε;

  5:13 μμ, Δευτέρα 30 Νοε 2015 5:13 μμ, Δευτέρα 30 Νοε 2015

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  Να το πω «Ο παλιός καλός Λάκης»; Να το πω «Ο Λάκης στα μεγαλύτερα κέφια του»;Να το πω «Το πάντρεμα με την Καβογιάννη τον “απογείωσε”»; Όπως και να το πω,ένα έχει σημασία.Ότι πρέπει να τρέξετε στο «Γκλόρια»της οδού Ιπποκράτους αφού πάρετε πρώτα ένα τηλέφωνο γιατί γίνεται κόλαση!Οι λόγοι είναι πολλοί.Η κωμωδία«Τι σου κάναμε, Θεέ μου;»είναι σπαρταριστή,ευρηματική και σημαντικότατη αφού περνά ένα ι-σχυ-ρο-τα-το αντιρατσιστικό μήνυμα,λόγω του θέματός της. Στην διασκευή του έργου του μαιτρ Philippe de Chauveron, έκανε θαύματα ο Λάκης βάζοντας το βασικό ζευγάρι που «ντύνεται»ο ίδιος με τη Μαρία Καβογιάννη να είναι Έλληνες και να… τρελαίνονται βλέποντας τις κόρες τους να τους φέρνουν για γαμπρούς από την Αφρική,την Ασία, την Αλβανία...Το κείμενό του είναι «κέντημα» ζηλευτό,οι ατάκες του «σκίζουν»,η παράσταση που σκηνοθέτησε είναι καλοκουρδισμένη και ξεκαρδιστική.Βρίσκεται στην καλύτερη φάση του

  17.00 «Σαρώνει»το σανίδι ο Λαζόπουλος. Στα πιο μεγάλα του κέφια,στην πληρέστερη ερμηνευτική του δουλειά«απογειώνεται»παίζοντας τον πατέρα που πάσχει βλέποντας τις κόρες του να διαλέγουν αλλοεθνείς για να τους αποδεχτεί στην μεγάλη του αγκαλιά τελικά!Ο τρόπος που χειρίζεται την κωμωδία είναι μοναδικός.Έχει μέτρο,ακρίβεια, σπαρταριστές εξάρσεις και θεϊκές σιωπές-με τα έξοχα βλέμματά του-.Χάρμα οφθαλμών αληθινό!

  17.10 Πολλά οφείλει νομίζω στην χαρισματική Μαρία Καβογιάννη,που είναι μια ισχυρότατη μονάδα στην κωμωδία-κι όχι μόνο.Έπαιξαν κι άλλοτε μαζί,εδώ όμως υπάρχει μια «χημεία», ένα αξιοζήλευτο «πινγκ-πονγκ»μεταξύ τους που δεν το χορταίνεις με τίποτα.Θες να τους ξαναδείς κι ελπίζεις να παίζουν ξανά και ξανά μαζί…Είναι σπουδαία η Καβογιάννη στη σύζυγο που ζει με τα χάπια και τους γιατρούς στο σκάιπ,με πανικούς και φόβους,με τον σύζυγο που δεν την κατανοεί και που πρέπει να τον καλμάρει σε όσα έρχονται. Στη ζούμπα της και στην επιστροφή τους με το αυτοκίνητο απ’την ώρα που γνωρίζουν τον μαύρο γαμπρό τους,κλαίγαμε από τα γέλια.Λάκη-Μαρία, να το κρατήσετε αυτό.Να παίζετε μαζί.Συνέχεια!

  17.12 Μαζί τους αρέσουν πολύ οι Τζένη Θεωνά, Νίκος Γκέλια, Kenny Moses, Adetu, Ελεάνα Στραβοδήμου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Μάγια Ανδρέου, Chalil Alizada, Κουέι Φανκ Γιανγκ, Κωνσταντίνος Καλαγκμπόρ, Νάταλι Ερνέστα. Εξαιρετική η διανομή που έφτιαξε ο Λάκης!

  17.15 Χωρίς πολλά λόγια.Ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε δυναμικά στο θέατρο που τον αγαπά και τον θέλει.Άφησε λίγο την τηλεόραση και τις «κορώνες»τις πολιτικές,έψαξε και βρήκε αυτήν την ισχυρή κωμωδία,έκλεισε για παρτενέρ του την Καβογιάννη και μας έκανε ένα υπέροχο δώρο από αυτά που είχε να μας κάνει πολύ καιρό… Το κοινό της παράστασης που είδα-κανονικής, όχι… πρεμιέρας ή επίσημης-έκλαιγε απ’τα γέλια μαζί μου και τον αποθέωνε κάνοντάς τον να λάμπει από χαρά.Τη χαρά που είχε χάσει για καιρό…

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα