• Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

  4:45 μμ, Παρασκευή 06 Νοε 2015 4:45 μμ, Παρασκευή 06 Νοε 2015

  Του Βασίλη Μπουζιώτη

  17.00 «ΟΙ ΕΝΑ»ΜΕ ΨΥΧΗ.Πήγα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ένιωσα μέθεξη ψυχής. «Δώσε βάση»!Το «Σύστημα» μας έχει ρίξει στο «Πάτωμα»μετά από ένα γερό«Βραχυκύκλωμα» και ενώ θέλουν να είναι λίγα τα «Καντήλια»μας, πρέπει να βρεθούμε στην ίδια «Συχνότητα»και ο «Κόσμος να γίνει εικόνα»με ένα «Υπερωκεάνιο» στο οποίο θα παλέψω εγώ «Για σένα»κι εσύ για μένα. «Όλοι ένα» πρέπει να γίνουμε και να την παλέψουμε με μια «Κρουαζιέρα του διαδρόμου». «Αυτή η νύχτα»μένει κι αν δεν πούμε «Πάω να πιάσω ουρανό»και βαρύνουμε σαν «Σίδερο»θα βρεθούμε να λέμε «Κάποιος άλλος έγινα», που δεν ήθελα να γίνω. «Φίλα με»για να σου δείξω «Πόσο σ’αγαπώ».Κάνε με να «Πετάω»για να σε κάνω να πετάξεις κι εσύ,μαζί με όλους.Το «Πρωτοσέλιδο» πρέπει να έχει φως και όχι άλλα σκοτάδια.Βάλε «Κόκκινα γυαλιά» και πάμε για «Grand Amore».Που;Στο «Όλοι ένα» του εμπνευσμένου μα και ευρηματικού Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

  17.12 .Τρεις γενιές τραγούδια για 31 βράδια. Τα κομμάτια-διαμάντια του Κραουνάκη που με αυτά αγαπήσαμε,κλάψαμε,γελάσαμε, ταξιδέψαμε, χωρίσαμε,ανασάναμε,μαλώσαμε, αγκαλιαστήκαμε, φιλιώσαμε,ματώσαμε,πέσαμε και ξανασηκωθήκαμε,αντέξαμε,βουλιάξαμε και ξαναβγήκαμε πάνω,προβληματιστήκαμε και χαλαρώσαμε,ενωθήκαμε και μεθύσαμε…«Διαμάντια» δεμένα με αληθινά «ακριβά» ποιητικά κείμενα «βαφτισμένα στη μουσική».

  17.15 Ο σημαντικός Σταμάτης Κραουνάκης σε ένα απόλυτο one man show με οίστρο και κατάθεση ψυχής.Να μας συγκινεί, να μας καθηλώνει,να μας συναρπάζει, να μας προσφέρει γέλιο και χαρά,να μας συναρπάζει όπως μόνο εκείνος ξέρει,να μας δίνει …φιλί- ζωής,να μας σφίγγει στην «αγκαλιά»του την μεγάλη. «Μάγος»αληθινός. «Παντρεύει» τα κομμάτια του με Σαίξπηρ,Λόρκα,Σεφέρη και Φο,με τρόπο ζηλευτό.Ένας αληθινά μεγάλος δημιουργός σε μια σπουδαία του στιγμή,την οποία μοιράζεται με τους ταλαντούχους και χαρισματικούς «αγγέλους»του[αλφαβητικά] Χρήστο Γεροντίδη,Σάκη Καραθανάση,Κώστα Μπουγιώτη,Γιώργο Στιβανάκη,Χάρη Φλέουρα.

  17.20. Οι άξιοι συνοδοιπόροι του εντυπωσιάζουν με την δεινότητά τους:ο Καραθανάσης …κλέβει παράσταση-στο«Πάω να πιάσω ουρανό» είναι συναρπαστικός-,ο Γεροντίδης «τα σπάει»τόσο στο «Η μάνα μου τρελαίνεται τα βράδια»όσο και στον μονόλογο του Φεγγαριού απ’τον«Ματωμένο γάμο».Κωμικός πρώτης γραμμής ο εξαίρετος Φλέουρας,φωνάρα απίστευτη ο Μπουγιώτης, σαρωτικός πάντα ο Στιβανάκης. Τρέξτε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-γιατί το γερό «Όλοι ένα»θα παιχτεί μόνο για 31 βράδια, για να «ταξιδέψει»μετά Ευρώπη,Ελλάδα,Αμερική.

  17.22 Τέλος Ατζέντας για σήμερα. Ραντεβού από την Δευτέρα-εκτός αν προκύψει καυτό θέμα!

  Διαβάστε επίσης:

  "Θεέ μου τι σου κάναμε" λένε Λάκης και Σταμάτης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα