• Και στη μέση o «ποταμίσιος»…

  9:00 πμ, Δευτέρα 23 Νοε 2015 9:00 πμ, Δευτέρα 23 Νοε 2015

  ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα,

  από τα Μνημόνια που θα καταργούνταν σε ένα νόμο με ένα άρθρο μέχρι το δημοψήφισμα που από «όχι» έγινε «ναι» και

  από την επιστροφή της 13ης σύνταξης που έγινε νέες μειώσεις συντάξεων μέχρι την προστασία της πρώτης κατοικίας που έγινε δουλεία στις τράπεζες και πλειστηριασμοί,

  το θέμα με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάποιοι «αριστεροί» το αποκαλούν «πταίσμα».

  Αν είναι έτσι, όμως, τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

  γιατί ως αντιπολίτευση διοργάνωναν ακόμα και καμπάνιες ενάντια στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων όταν τις επέβαλλαν οι… προηγούμενοι (https://www.avgi.gr/article/4161435/kampania-tou-suriza-enantia-stin-auxisi-ton-eisitirion-tou-oasth). Τότε δεν ήταν «πταίσμα»;…

  Αντιθέτως, είναι κι αυτό ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει τίποτα, «μικρό» ή μεγάλο, στο οποίο ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του να μην εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.

  Προχτές, λοιπόν, ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό να μας ανακοινώνει ότι το «δωράκι» της κυβέρνησης από την πρώτη του έτους προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα είναι η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα 1,40 ευρώ, τουτέστιν ανατίμηση 16%.

  Πάμε, επομένως, χωρίς να χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα για την φερεγγυότητα του ανδρός, να θυμηθούμε τι έλεγε ο κύριος πρωθυπουργός μας πριν γίνει πρωθυπουργός, και πως τοποθετούνταν ο κ.Τσίπρας από τη θέση της αντιπολίτευσης για τα όσα διαπράττει σήμερα ως πρωθυπουργός:

  ***

  Νέα Δημοκρατία: Μετά από κυοφορία δυο μηνών, οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τελικά, δεν έγιναν. Ανεμογκάστρι…

  Δεν ξέρουμε αν η μη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ απασχολεί περισσότερους από όσους απασχολεί το θέμα της μη διεξαγωγής του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού (άλλη ξεφτίλα αυτή…), αλλά σίγουρα είναι μια εξέλιξη ενδεικτική ότι η ευτέλεια και η κατάπτωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος έχει πλέον πάρει χαρακτήρα παρατεταμένου σαπίσματος. Και διασυρμού των συνιστωσών του.

  Κατά τα λοιπά αδημονούμε: Όποτε με το καλό εκλεγεί νέος πρόεδρος στη ΝΔ, προσδοκούμε να τον ακούσουμε να μας εξηγεί, να μας διαβεβαιώνει και να μας περιγράφει το πώς ο ιδιωτικός τομέας θα αποτελέσει το βάθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί το αύριο της χώρας.

  Που αλλού να ελπίσει το έθνος αν όχι στον ιδιωτικό τομέα; Ειδικά όταν εμφανίζεται μπροστά μας σαν αυτόν που, με τόση επιτυχία, ανέλαβε να διεξάγει τις εκλογές στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία…

  ***

  Παρεμπιπτόντως: Την περασμένη βδομάδα διευθετήθηκε μια μεγάλη εκκρεμότητα. Συγκεκριμένα λύθηκε μια μεγάλη παρεξήγηση γύρω από το ερώτημα τι είναι να είσαι Έλληνας κομμουνιστής.

  Ο άνθρωπος που έλυσε τον γρίφο (παραμονές, μάλιστα, της επετείου του Γοργοποτάμου αλλά και την επομένη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου), ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στην απάτη που έχουν φιλοτεχνήσει οι Έλληνες κομμουνιστές γύρω από τον εαυτό τους, είναι μια τεράστια μορφή της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Πρόκειται για βουλευτή του Ποταμιού, του κόμματος του κ.Σταύρου Θεοδωράκη.

  Ο «ποταμίσιος» βουλευτής τοποθετήθηκε με το ανάστημα που αρμόζει σε ένα γνήσιο εκπρόσωπο του έθνους. Τέτοιον που μπροστά του οι «Γουλημίδες» και οι «Κληκλήδες» δεν θα μπορούσαν να πιάσουν χαρτωσιά.

  Ο κύριος «ποταμίσιος» το είπε: Το να είσαι Έλληνας κομμουνιστής σημαίνει ότι είσαι «δειλός» και «γελοίος»!

  Σταράτες κουβέντες. Κοφτές. Στο άκουσμά τους δεν τολμάς να ψελλίσεις ούτε ένα κιχ ως αντίλογο.

  Δεν το επιτρέπουν, βλέπετε, η ακατάβλητη γενναιότητα. Η ανυπέρβλητη ανδρεία. Οι μεγαλειώδεις αγώνες του ανδρός. Και φυσικά δεν το επιτρέπει η πανθομολογούμενη σοβαρότητα του βουλευτή.

  Πως τον λένε, όμως; Μμμμ, πώς τον λένε, πώς τον λένε; Να δείτε, κάπως τον λένε, εδώ το ‘χω, μωρέ πως τον λένε; Τέλος πάντων. Ένας «ποταμίσιος» είναι…

  email: [email protected]

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα