Αυτός τους αξίζει!

 

 

 Ακούστε τι έλεγε ο κύριος υπουργός Υγείας στο κεντρικό δελτίο του STAR, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου του υπενθύμιζε προηγούμενες δηλώσεις του, που έγιναν στις 14 Αυγούστου 2013, στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον «Real Fm»:

 

   Θαυμάστε, επίσης, τι έλεγε ο κύριος υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του Αντέννα.

 

Αυτά τότε.

Γιατί τους τελευταίους δυο μήνες ο κύριος υπουργός Υγείας ισχυριζόταν πια τα αντίθετα. Μας έλεγε ότι το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία  (το χαράτσι που «δεν» θα εφαρμοζόταν αν όλα πήγαιναν καλά – Αλήθεια: δεν πήγαν όλα καλά; Δεν έχουν «πλεόνασμα»; Και εδώ ψέματα λένε;) ήταν ό,τι πιο δίκαιο υπάρχει!

Μας έλεγε, ο κύριος υπουργός Υγείας, ότι το χαράτσι δεν ήταν χαράτσι, αλλά μέτρο… κοινωνικής μεταβίβασης!  

Ο κύριος υπουργός Υγείας ήταν και είναι ένας απολύτως συνεπής πολιτικός. Είναι συνεπέστατος με το καθεστώς του κυβερνητικού ψεύδους. Με το καθεστώς της κυβερνητικής «αξιοπιστίας». Με το καθεστώς της κυβερνητικής «κωλοτούμπας», που θέλει να παραστήσει σαν «κοινωνική ευαισθησία» την άτακτη υποχώρηση μπροστά στο κύμα της λαϊκής κατακραυγής. Έτσι, από σήμερα, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, μην σας προξενήσει καμία εντύπωση, αν ο κύριος Υπουργός κάνει τη νέα του περαντζάδα στα κανάλια, για να πει ότι «δικαιώθηκε» κι από πάνω!

Σε κάθε περίπτωση:

Ο κύριος υπουργός Υγείας είναι το είδος υπουργού που αξίζει στον κύριο Σαμαρά. Στον πρωθυπουργό που έλεγε ότι «δεν» θα εφαρμόσει το Μνημόνιο. Αλλά τελικά εφαρμόζει και το Μνημόνιο που δεν ψήφισε και εκείνο που ψήφισε. Στον πρωθυπουργό που έλεγε ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνεργάζεται και επικοινωνιακά «δωράκια» κάνει στον συνεταίρο του, μήπως και καταφέρει να τον στηρίξει στα πόδια του.

Ο κύριος υπουργός Υγείας είναι το είδος υπουργού που αξίζει στον κύριο Βενιζέλο. Στον αντιπρόεδρο που έλεγε ότι «δεν» θα επιβληθεί χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Και που τελικά το επέβαλε το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Που ενώ ψήφισε το χαράτσι των 25 ευρώ μετά παριστάνει τον «σωτήρα». Πρόκειται για τη συνομοταξία των «σωτήρων» που πάλι φόρους βάζουν. Αλλά αυτή τη φορά, βάζουν φόρους για να μας «σώσουν» από ένα χαράτσι, των 25 ευρώ, που εκείνοι ψήφισαν!

Σε μια τέτοια κυβέρνηση, που ο πρόεδρός της και ο αντιπρόεδρός της είναι τόσο «αξιόπιστοι» και τόσο «ειλικρινείς», ο συγκεκριμένος είναι ο υπουργός Υγείας που της αξίζει.

 

Παρεμπιπτόντως: Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι το «ισοδύναμο» που θα έβρισκαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος για να αντικαταστήσουν (και όχι φυσικά να καταργήσουν) το χαράτσι των 25 ευρώ θα ήταν ένας ακόμα φόρος. Αυτή τη φορά στα τσιγάρα. Δεν έχουν, λοιπόν, μετά τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου, παρά να ανακαλύψουν και τις βλαβερές συνέπειες της αιθαλομίχλης. Ας ρωτήσουν τον υπουργό τους επί της Υγείας. Κάτι θα έχει ακούσει…

 

 

 email: [email protected]

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ