Συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ για Αρβανίτη – Κατσίμη

Συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ για τους «κομμένους»

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συγκαλείται αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, με συμμετοχή Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, «για να αποκρουσθεί η συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας, σχέσεων εργασίας και ασφάλισης των εργαζόμενων στην ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την «απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιου Λιάτσου να κόψει την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, από αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας. Ο κύριος Λιάτσος απέδωσε την απόφασή του στην αναφορά των δύο δημοσιογράφων-παρουσιαστών σε δημοσίευμα της “Κυριακάτικης Αυγής” με τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian περί κακοποίησης στη ΓΑΔΑ αντιφασιστών διαδηλωτών στην μοτοπορεία της 30ής Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τα αλλεπάλληλα κρούσματα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κυρίως από την κατ’ επίφαση δημόσια –αλλά στην πραγματικότητα κρατική- ραδιοφωνία και τηλεόραση. Είναι πλέον φανερό ότι η δημοσιογραφία τελεί υπό διωγμόν».

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ