Βραβείο στην ΕΡΤ για παραγωγές

  Βραβείο στην ΕΡΤ για παραγωγές

 

Με σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν παραγωγές και συμπαραγωγές της ΕΡΤ στο 5ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival – LGFF) του οποίου η ΕΡΤ ήταν ένας από τους χορηγούς και χορηγός επικοινωνίας.

 

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι παρακάτω ταινίες:

Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στην ταινία «Πρώτη ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη

Βραβεία καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και Καλύτερου Σεναρίου, στην ταινία «Κινητά στοιχεία» του Ανδρέα Σιαδήμα, από το πρόγραμμα «μικροφίλμ»

Βραβείο σεναρίου ταινίας μικρού μήκους στην ταινία της Ίριδας Ζιόγκα “Man Wanted από το πρόγραμμα «μικροφίλμ»

Βραβείο σκηνοθεσίας και Βραβείο Greek Film Lovers Club στην ταινία «Fish & Chips» του Ηλία Δημητρίου

Βραβείο σεναρίου στην ταινίαGuilt του Βασίλη ΜαζωμένουΒραβείο καλύτερης φωτογραφίας στην Κατερίνα Μαραγκουδάκη για την ταινία  Guilt

 

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού στην έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Ολυμπιακή Φλόγα: η Φλόγα της Ειρήνης», που φιλοξενήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκειά του. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από το Αρχείο της ΕΡΤ, 18 μοναδικές φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα – κυριότητας ΕΡΤ – με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1967 μέχρι και το 1996. Στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης προβλήθηκε και το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού, παραγωγής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ.

 

Περισσότερες πληροφορίες, είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες :

 www.londongreekfilmfestival.com  και  www.greekfilmfestival.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ