GNTM: Πρόστιμο 3.000 ευρώ για γυρίσματα σε προστατευόμενες παραλίες στην Ελαφόνησο

Διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε βάρος της εταιρείας παραγωγής του “Greece’s Next Top Model (GNTM) 3” έπειτα από καταγγελία για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000 του Δήμου Ελαφονήσου, σύμφωνα με το callisto.gr. Την καταγγελία έκαναν τον περασμένο Δεκέμβριο 17 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς.

Η καταγγελία αφορούσε περιστατικό κίνησης μηχανών και τζιπ μεγάλου κυβισμού με υψηλές ταχύτητες σε προστατευόμενες παραλίες της Ελαφονήσου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ευαίσθητων αμμοθινικών οικοσυστημάτων.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς σύμφωνα με σχετική Εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας η κίνηση οχημάτων στις προστατευόμενες αμμοθίνες της Ελαφονήσου αποτελεί παράβαση σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθ. 13 του ν. 3937/ 2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αφού αυτές αποτελούν οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Ο φάκελος διαβιβάσθηκε στη Δικαιοσύνη για ενδεχόμενη επιβολή και ποινικών κυρώσεων. Με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία που σήμερα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση διάπραξης παράβασης του α. 28 παρ. 2 του Ν. 1650/1986 «Για την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή πληροφοριών: callisto.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ