Πρίγκιπας Φίλιππος: Με δάκρυα ανακοίνωσαν οι παρουσιαστές των βρετανικών ΜΜΕ τη θλιβερή είδηση

Με δυσκολία συγκράτησε τα δάκρυά της παρουσιάστρια ειδήσεων μεταδίδοντας την είδηση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ το BBC όπως και τα ITV και Sky News διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την είδηση. Ο εθνικός Ύμνος συνόδευσε τη θλιβερή ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ δημοσιογράφοι σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα φόρεσαν μαύρα ρούχα για να εκφράσουν τη θλίψη και το πένθος τους.

Στις 12.09 το BBC One διέκοψε το πρόγραμμά του και έπεσε μαύρο, προτού ακολουθήσει σιωπή και εμφανιστεί η επιγραφή “News Report”. Η παρουσιάστρια Martine Croxall είπε στους θεατές: “Διακόπτουμε την κανονική ροή του προγράμματός μας για να σας μεταδώσουμε μία σημαντική ανακοίνωση”. Φάνηκε να πνίγεται από το συναίσθημα και άρχισε να διαβάζει την επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα.

Αμέσως άρχισαν να έρχονται συλλυπητήρια μηνύματα. Οι τηλεθεατές παρατήρησαν ότι η παρουσιάστρια φορούσε μαύρο σακάκι για την ανακοίνωση, ενώ λεπτά νωρίτερα που παρουσίαζε τις ειδήσεις φορούσε μόνο μία μπλούζα ενώ αφαίρεσε και το κόσμημα που φορούσε στον λαιμό της.

Ο συνεργαζόμενος ανταποκριτής ων ανακτόρων φορούσε μαύρο σακάκι και γραβάτα ενώ την ίδια εμφάνιση επέλεξε και ο πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Το ITV “έκοψε” τη μετάδοση του “This Morning” και ακύρωσε την προβολή του σόου “Loose Women” στις 12.30. Επίσης, άλλαξαν το πρόγραμμά τους τα Channel Four και Channel 5 για να μεταδώσουν την είδηση, ενώ το BBC είπε ότι αναστέλλει το κανονικό του πρόγραμμα λόγω του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου.

Και η φωνή της παρουσιάστριας του ITV, Mary Nightingale, έσπασε ενώ ανακοίνωνε την είδηση του θανάτου καθώς σταμάτησε να διαβάζει δείχνοντας ότι δυσκολευόταν να μιλήσει. Έπειτα από μία στιγμιαία παύση συνέχισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ